Home Artikelen iPhone 6S Plus vs LG G5 vergelijking

iPhone 6S Plus vs LG G5 vergelijking

0
0

De LG G5 is in februari tijdens het MWC 2016 event in Barcelona gepresenteerd. De nieuwe LG smartphone heeft een groot display waardoor het een concurrent is van de iPhone 6S Plus. Wat zijn nu de verschillen tussen de twee smartphones?

Design

De iPhone 6S Plus heeft op design gebied niet veel veranderingen doorgemaakt ten opzichte van de iPhone 6 Plus. De behuizing is sterker en gemaakt van een ander materiaal maar op het eerste gezicht is er heel weinig veranderd aan het succesvolle design. Dat was ook niet nodig na de grote verandering die de iPhone 6 had doorgemaakt. Dat valt over de LG G5 niet te zeggen. Het is een totaal andere smartphone dan de G4. Voor het eerst beschikt de G5 over een metalen unibody design. Een opvallend design kenmerk is dat de onderkant van de behuizing inclusief de accu verwijderd kan worden en vervangen door een andere module. Hiernaast zijn ook de volume buttons van de achterkant naar de linker zijkant verplaatst en beschikt het toestel ook over een vingerafdrukscanner.

lg_g5iphone_6s

Display

De LG G5 is uitgerust met een 5.3 inch Quad HD display met 1440 x 2560 resolutie. De iPhone 6s Plus beschikt over een 5.5 inch display met een 1080p resolutie. Als de displays vergeleken worden dan heeft de G5 het betere scherm van de twee. Beide displays zijn LCD schermen en hebben een uniek kenmerk. Zo is het display van de G5 altijd aan waardoor de tijd en datum altijd zichtbaar zijn. De iPhone 6S Plus heeft deze feature niet maar wel 3D Touch waardoor het display drukgevoelig is.

Hardware

Als het aankomt op de prestaties dan wordt er vooral gekeken naar de chipset en het werkgeheugen. De LG G5 wordt aangedreven door een snelle quad-core Qualcomm Snapdragon 820 processor dat ondersteunt wordt door een Adreno 530 GPU en 4GB RAM. De iPhone 6s Plus heeft een dual-core Apple A9 processor, PowerVR GT7600 GPU en 2 GB RAM. Op papier is de G5 de winnaar maar door het geoptimaliseerde iOS besturingssysteem doet de iPhone 6S Plus niet veel onder voor de G5. De batterijcapaciteit tussen de twee smartphones ligt dicht bij elkaar. De G5 heeft een batterij met 2800 mAh capaciteit en de iPhone 6S Plus beschikt over een 2750 mAh batterij. Door het design van de LG G5 is het echter mogelijk om de batterij te vervangen wat bij de iPhone 6S Plus niet kan. De G5 beschikt hiernaast over Quick Charging 3.0 waardoor de batterij enorm snel op te laden is.

Camera

Als het op de camera van de smartphone aankomt loopt de iPhone altijd voor op de concurrentie. De laatste tijd zijn er echter steeds meer Android smartphones met de meest indrukwekkende camera’s. De iPhone 6S Plus heeft een 12 megapixel camera met f/2.2 diafragma en een 5 megapixel frontcamera. De G5 beschikt over twee camera’s aan de achterzijde van het toestel. Er is een 16 megapixel camera en een 8 megapixel groothoeklens die de hoofdcamera ondersteunt. Aan de voorkant is er ook nog een 8 megapixel frontcamera. Aangezien de LG G5 nog maar net uit is valt er nog niet veel te zeggen over de prestaties van de camera.

Software

De verschillen in software hebben voornamelijk te maken met het besturingssysteem. De LG G5 draait op Android 6.0 en de iPhone 6S Plus op iOS 9. Het zijn twee compleet verschillende besturingssystemen met voor- en nadelen. Zo is Android meer naar wens aan te passen dan iOS maar iOS beschikt weer over features die niet aanwezig zijn in Android. De vraag welke van de twee beter is hangt niet alleen af van de functies maar nog meer van de persoonlijke voorkeur.

Conclusie

Op het gebied van de hardware zijn er niet veel gelijkenissen. Het display van de G5 is weliswaar iets kleiner maar wel veel scherper met de QuadHD resolutie. De LG G5 heeft op papier de beste specificaties maar test moeten nog uitwijzen of dit ook vertaald wordt naar betere prestaties. Hiernaast beschikt de LG G5 over nieuwe features die niet in de iPhone 6S Plus zitten. Dit geldt andersom ook. Er zijn duidelijke verschillende in de features van de twee smartphones. Het wordt niet verwacht dat de LG G5 het beter gaat doen dan de iPhone 6S Plus aangezien veel iPhone liefhebbers niet snel overstappen naar een LG smartphone. Mocht de iPhone gebruiker over willen stappen naar Android dan is de LG G5 een geschikte keuze.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…