Home Artikelen iPhone 6S vs Samsung Galaxy S7 vergelijking

iPhone 6S vs Samsung Galaxy S7 vergelijking

0
0

De Samsung Galaxy S7 is op 21 februari 2016 door Samsung gepresenteerd. Dit betekent een nieuwe ronde in de strijd tussen de vlaggenschip smartphones van Apple en Samsung. Samsung heeft de nieuwe versie van de Galaxy smartphone uitgerust met veel nieuwe features en mogelijkheden. De Galaxy S7 heeft echter veel concurrentie van de iPhone 6S, de laatste smartphone van Apple. Net zoals het geval is bij de Galaxy S7 zijn de veranderingen aan de iPhone 6S vooral aan de binnenkant te vinden. Welk toestel is nu eigenlijk beter? Een vergelijking van de Samsung Galaxy S7 en de iPhone 6S.

Design

Het design van de Galaxy S7 is niet veel veranderd ten opzichte van de Galaxy S6. Dat was ook niet nodig aangezien de Galaxy S6 waarschijnlijk de mooiste smartphone ooit van Samsung is. De nieuwste Galaxy heeft echter enkele belangrijke aanpassingen. Zo is het toestel water- en stofdicht met een IP68 certificatie en de bobbel van de camera aan de achterzijde is veel kleiner geworden. De iPhone 6S heeft op haar beurt min of meer hetzelfde design als de iPhone 6. Het verschil in het design is niet groot en komt voornamelijk neer op de persoonlijke voorkeur.

Samsung Galaxy S7iPhone 6s
samsung_galaxy_s7iphone_6s
BesturingssysteemAndroid 6 Marshmallow met TouchWiziOS 9
Afmetingen142.4 x 69.6 x 7.9mm138.3 x 67.1 x 7.1 mm
152 gram143 gram
Display5.1 inch QuadHD SAMOLED4.7 inch IPS LCD
(1440 x 2560)(750 x 1334)
ChipSnapdragon 820Apple A9
RAM4 GB2 GB
Camera’s12MP met Dual Pixel, OIS12MP, OIS, 4K video
5MP frontcamera5MP frontcamera
Opslagruimte32 GB16 / 64 / 128 GB
MicroSD ondersteuningGeen MicroSD ondersteuning
Batterij3000 mAh1715 mAh

Display

Het display van de Samsung Galaxy S7 is op papier identiek als het display van de Galaxy S6. De smartphone is uitgerust met een 5,1 inch Quad HD Super AMOLED display. Bij dit type display zijn de zwarte kleuren donkerder weergegeven dan bij de iPhone 6S. Het display heeft ook een nieuwe feature waarbij de tijd en datum altijd weergegeven worden. Aan de andere kant heeft de Galaxy S7 geen drukgevoeligheid. Dit is een belangrijke feature voor het display van de iPhone 6S. De iPhone 6S is uitgerust met een 4.7 inch IPS LCD display met 750 x 1334 resolutie.

exynos8890

Hardware en software

De Galaxy S7 is uitgerust met de Exynos 8890 processor en 4GB werkgeheugen. Volgens Samsung levert de nieuwe chip 30 procent betere prestaties dan de voorganger. De smartphone van Samsung draait op het Android 6.0 besturingssysteem. De iPhone 6S is uitgerust met een dual-core A9 processor en 2GB werkgeheugen. Als besturingssysteem is het eigen iOS 9 gebruikt. De prestaties van de Galaxy S7 zijn naar verwachting beter. Hoewel de specificaties over het algemeen minder zijn bij de iPhone is dit vaak niet terug te zien in het gebruik van de smartphone. De iPhone wordt gezien als één van de snelste smartphones.

Opslagruimte

De Samsung Galaxy S7 beschikt over 32GB interne opslagruimte. Op dit moment zijn er geen andere modellen beschikbaar met meer opslagruimte. De iPhone 6S is verkrijgbaar in versies met 16GB, 64GB en 128GB. Wat de iPhone echter niet heeft is een geheugenkaartslot voor een microSD kaart. De interne opslagruimte van de Galaxy S7 is met een microSD geheugenkaart uit te breiden tot maximaal 200GB. Deze feature was niet aanwezig in de Galaxy S6 maar nu wel weer na veel geklaag van fervente Galaxy gebruikers.

Camera

Het belang van de smartphone camera mag niet onderschat worden. Dat hebben Apple en Samsung goed begrepen. De iPhone 6S is één van de beste smartphones als je mooie en scherpe foto’s wilt maken. De camera van de iPhone 6S beschikt echter niet over optical image stabilisation (OIS) maar de Galaxy S7 wel. Het diafragma van de Galaxy S7 is ook beter. De Galaxy S7 camera heeft een f/1.7 diafragma en de iPhone 6S camera f/2.2. Dit betekent dat de camera van de Galaxy S7 meer licht inlaat waardoor foto’s gemaakt bij weinig licht beter uitkomen. De Galaxy S7 en de iPhone 6S hebben beiden een 12 megapixel camera.

batterij

Batterij

Op het gebied van de batterij is de iPhone 6S geen partij voor de Galaxy S7. Met normaal gebruik kan de iPhone 6S met moeite een dag mee voor veel personen. De iPhone 6S is uitgerust met een batterij met een capaciteit van 1715 mAh. De Samsung Galaxy S7 beschikt over een batterij met 3000 mAh capaciteit. Dit is bijna het dubbele van de iPhone 6S batterij capaciteit.

Conclusie

De Galaxy S7 is op papier een smartphone met ongekende specificaties. De prestaties zijn naar verwachting beter dan veel andere vlaggenschip smartphones en mogelijk ook beter dan de iPhone 6S. De processor heeft meer rekenkracht en er is twee keer zoveel werkgeheugen waardoor het moeilijk is voor de iPhone 6S om hier tegenaan te boksen. De Galaxy S7 camera beschikt hiernaast over een beter diafragma en meer features. Dat wil nog niet zeggen dat deze camera beter is dan die van de iPhone 6S. Onafhankelijke tests moeten dit nog uitwijzen. Het punt blijft dat de iPhone 6S al een half jaar geleden gepresenteerd is waardoor de iPhone 7 er alweer bijna aankomt. Mogelijk neemt de iPhone 7 weer een voorsprong na de introductie. Vooralsnog komt de keuze tussen beide smartphones vooral neer op de persoonlijke voorkeur.

Samsung Galaxy S7 bestellen

Typhone Gsmwijzer Studentmobiel

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…