Home iPhone 6S abonnement

iPhone 6S abonnement

iphone 6s abonnementDe iPhone 6S is op 9 september 2015 gepresenteerd. Apple heeft de nieuwe iPhone tegelijk aangekondigd met de iPhone 6S Plus. De “S” versie van een iPhone heeft normaal gesproken hetzelfde design als de voorganger. Dit is ook het geval bij de iPhone 6S. De veranderingen zijn intern en vanaf de buitenkant bijna niet te zien. De iPhone 6S heeft een display van 4,7 inch, een resolutie van 1334 bij 750 pixels met 326 ppi. Dit is niet veranderd ten opzichte van de iPhone 6.

iPhone 6S kopen

De iPhone 6S is te koop in vier kleuren: zilver, spacegrijs, goud en roségoud. Er kan hiernaast een keuze gemaakt worden uit 16GB, 32GB, 64GB of 128GB opslagruimte. Meteen de iPhone 6S met abonnement kopen? Bekijk snel welke provider de goedkoopste iPhone 6S aanbiedt. In de onderstaande vergelijker worden meer dan 240.000 iPhone abonnementen weergegeven.

iPhone 6S abonnementen


Design

De nieuwe behuizing van de iPhone 6S is gemaakt van 7000 Series aluminium. Dit type aluminium is 60 procent sterker dan standaard aluminium maar het heeft nog steeds een licht gewicht.
Door de interne aanpassingen en de nieuwe behuizing zijn de afmetingen van de iPhone 6S iets toegenomen. De afmetingen zijn nu 138.3 mm x 67.1 mm x 7.1 mm. De iPhone 6S is slechts 0.2 mm dikker dan de voorganger. De dikte is toegenomen van 6.9 mm naar 7.1 mm. Met maar 2 millimeter verschil is het mogelijk dat hoesjes en accessoires voor de iPhone 6 ook gebruikt kunnen worden voor de iPhone 6S. De iPhone 6S is 14 gram zwaarder dan de iPhone 6 en weegt 143 gram.

CPU-GPU

Processor

De iPhone 6S beschikt over een A9 processor. Deze processor is sneller en efficiënter dan de A8 processor die aanwezig is in de iPhone 6. Volgens Apple is heeft de A9 chipset 70 procent snellere CPU prestaties en tot 90 procent snellere GPU prestaties. De A9 chip is de derde generatie 64-bit architectuur van Apple. De M9 processor is in de A9 chipset ingebouwd.

Camera

De iSight camera van de iPhone 6S heeft meer megapixels gekregen. De camera heeft nu 12 megapixels wat een sterke verbetering is in vergelijking met de voorgaande modellen. De camera’s van de 4S, 5, 5C, 5S, 6 en 6 Plus hadden allen een 8 megapixel camera. De camera heeft 1.22µ pixels en een diafragma van ƒ/2.2. Met de iSight camera is het nu ook mogelijk om video’s op te nemen in 4K kwaliteit. De FaceTime camera aan de voorkant heeft 5 megapixels en kan video’s opnemen in 720p.

3D Touch

De iPhone 6S en 6S Plus zijn voor het eerst uitgerust met 3D Touch. Over deze nieuwe technologie is al veel geschreven en nu ook eindelijk gebruikt voor de iPhone. 3D Touch werd al gebruikt in de Apple Watch. De technologie maakt nieuwe gebaren mogelijk door het display drukgevoelig te maken. Het is vooral handig om shortcuts te gebruiken binnen apps.

a9chip

iOS 9

De iPhone 6S draait op het nieuwe iOS 9. De nieuwe versie van iOS zorgt volgens Apple voor betere prestaties en een langere accuduur. Hiernaast neemt iOS 9 minder ruimte in beslag dan iOS 8. Er is ook een nieuwe spaarstand functie waarbij een aantal functionaliteit uitgeschakeld worden zodat de batterij langer meegaat. Er is in iOS 9 een proactieve zoekfunctie met Siri besturing. In de nieuwe versie van het besturingssysteem is er ook een betere samenwerking tussen de individuele apps.

Voordat de iPhone 6S uitkwam: iPhone 6S geruchten

6 september 2015: Force Touch krijgt de naam 3D Touch Display
De sensor die drukgevoeligheid toevoegt aan het display wordt 3D Touch Display genoemd in plaats van Force Touch wordt gemeld door 9To5Mac. Anders dan Force Touch in de Apple Watch zijn er nu 3 aanrakingen die gemeten kunnen worden: een lichte aanraking, gewone aanraking en een deep-press.

28 augustus 2015: Apple presentatie op 9 september
De pers is door Apple uitgenodigd voor woensdag 9 september. De verwachting is dat op dit event de iPhone 6S gepresenteerd gaat worden. Het event vindt plaats in San Francisco, om 10:00 uur lokale tijd. Dan is het in Nederland 19:00 uur.

28 augustus 2015: 4K video-opnamen
Het laatste gerucht is dat de iPhone 6S camera niet alleen 12 megapixels krijgt maar ook een betere kwaliteit voor video-opnamen. De iPhone 6S en 6S Plus krijgen volgens geruchten de mogelijkheid om in Ultra HD (3840 x 2160 pixels) te kunnen filmen.

19 augustus 2015: Mogelijk roze iPhone 6S
Een Chinese site heeft afbeeldingen getoond waarbij een nieuwe kleur iPhone te zien is. Het is de kleur roze. Het is niet duidelijk of deze kleur ook echt geïntroduceerd wordt door Apple.

12 augustus 2015: Video iPhone 6S scherm
Nu de presentatie van de iPhone 6S eraan komt wordt er steeds meer gelekt. Deze keer een video waarin verschillende onderdelen van de iPhone 6S getoond worden waaronder van het display. In de video is een nieuwe connector te zien op het display wat volgens verwachting de aansluiting is voor Force Touch.

8 augustus 2015: Presentatie iPhone 6S op 9 september?
De iPhone 6S zal volgens geruchten op 9 september plaatsvinden (Buzzfeed). Dit is dezelfde datum als de presentatie van de iPhone 6 en 6 Plus. Het grootste gedeelte van de iPhone 6S en 6S Plus toestellen zal geproduceerd worden door Foxconn en een kleiner gedeelte door Pegatron volgens analist Ming-Chi Kuo.

3 augustus 2015: Force Touch iPhone 6S
Er zijn weer foto’s verschenen op het Franse Nowhereelse van de iPhone 6S. Deze foto’s laten het vermoedelijke display van de iPhone zien. Deze wijzen op een drukgevoelig display met Force Touch. De 6S lijkt op de foto’s ook dikker te zijn dan de iPhone 6. Dit gaat weliswaar maar om 0,2 millimeter.

1 augustus 2015: Gelekte foto’s iPhone 6S
Op de gelekte foto’s die getoond worden op het Franse nowhereelse.fr tonen dat de iPhone 6S ook een uitstekende camera krijgt. De ringen die getoond worden op de foto’s worden aan de achterkant van het toestel bevestigd. Op een andere foto is te zien dat de Ligtning-ingang, LED-flitser en volumeknoppen onderdeel zijn van één kabel in plaats van twee. De derde foto toont dat de Home button gelijk blijft.

9 juli 2015: Bestelling van 90 miljoen stuks
Volgens The Wall Street Journal heeft Apple de leveranciers opdracht gegeven om 85 tot 90 miljoen stuks van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus te produceren. Dit wordt gemeld door anonieme bronnen. Dit aantal is 10 miljoen meer dan de bestelling van vorig jaar.

6 juli 2015: Camera
De camera van de iPhone 6S zal meer megapixels krijgen dan de voorgangers. De laatste modellen hadden allen een 8 megapixel iSight camera aan de achterkant en een 1.2 megapixel camera aan de voorkant. De verwachting is dat de nieuwe iPhone 6S over een 12 megapixel camera zal beschikken. De sensor wordt ook verbeterd zodat er betere foto’s in het donker gemaakt kunnen worden. Met de camera wordt het ook mogelijk om video’s op te nemen in 4K.

3 juli 2015: Opslagruimte
De iPhone 6S zal net als de voorganger een instapmodel krijgen met 16GB. Dit blijkt uit een gelekt onderdeel van de nieuwe iPhone. De iPhone 6S zal naar verwachting in drie varianten verkrijgbaar zijn: 16, 64 en 128 GB.

1 juli 2015: Materiaal behuizing
De iPhone 6S krijgt hetzelfde uiterlijk als de iPhone 6. Er zijn wel geruchten dat het om een sterkere behuizing gaat gemaakt van aluminium. Dit materiaal wordt ook gebruikt in de Apple Watch. Dit type aluminium is 60 procent sterker maar niet veel zwaarder dan het type materiaal dat nu gebruikt wordt.

26 mei 2015: Force Touch
De iPhone 6S zal beschikken over Force Touch; een technologie dat het mogelijk maakt om te meten hoe hard er op het display gedrukt wordt. Dit wordt gedaan met meer sensoren in het display verwerkt. De Force Touch technologie wordt op dit moment al gebruikt in de Apple Watch.

12 mei 2015: Kleuren
De iPhone 6S zal verkrijgbaar zijn in nieuwe kleuren. Dit zijn de kleuren geel- en roségoud. De iPhone 6 en 6 Plus waren alleen verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver en space gray.

15 januari 2015: Meer werkgeheugen
Er gaan al langer geruchten over meer werkgeheugen in de iPhone. Het werkgeheugen van 1GB in de laatste modellen is niet meer voldoende volgens kenners. Om deze reden wordt er verwacht dat de iPhone 6S zal beschikken over 2GB werkgeheugen.