Home iPhone 7 abonnement

iPhone 7 abonnement

iphone 7 abonnementDe iPhone 7 is op 7 september 2016 door Apple gepresenteerd tijdens het speciale event dat voor de introductie van de nieuwe iPhone modellen georganiseerd was. De iPhone is al vanaf dag één in 2007 dé smartphone die boven de rest uitsteekt. Zal de iPhone 7 dit succes kunnen voortzetten? Met een verbeterd 4,7 inch Retina display, een krachtige A10 fusion chipset met een verbeterde M10 coprocessor, stereo speakers en twee camera’s van topkwaliteit is het de voorspelling dat de water- en stofdichte iPhone dit jaar weer hoge ogen gooit.

iPhone 7 kopen

De iPhone 7 is vanaf 9 september 2016 in de Nederland verkrijgbaar. Apple brengt de iPhone 7 uit in de kleuren zwart, goud, roségoud en zilver maar ook in het zwart en jet zwart. De iPhone 7 is met abonnement maar ook als los toestel te koop met 32GB, 128GB of 256GB opslagcapaciteit. Direct de iPhone 7 kopen? Bekijk hieronder welke provider de voordeligste iPhone 7 aanbieding heeft. In de vergelijker worden meer dan 240.000 iPhone abonnementen getoond.

iPhone 7 abonnementen


iPhone 7 design

iphone 7 designIn tegenstelling tot eerdere jaren heeft de iPhone 7 niet een volledig nieuw design. Normaal gesproken introduceert Apple ieder “even” jaar een nieuw ontwerp maar dat is in 2016 niet het geval. De vormgeving is wederom gebaseerd op het ontwerp van de iPhone 6. Dit model is in 2014 op de markt gebracht en is een bijzonder groot succes geweest. De iPhone 7 lijkt qua afmetingen en het algehele design veel op dit model met enkele subtiele afwijkingen. De lay-out van de fysieke knoppen is vrijwel identiek net als de hoogte, breedte en dikte van het toestel. De twee volume knoppen bevinden zich hoog aan de linkerzijde van de behuizing, de camera linksboven aan de achterkant en de aangepaste home button is nog steeds vlak onder het Retina scherm te vinden. Hoewel het om een andere button gaat dan in de voorgaande modellen is de positie niet gewijzigd. Aan de onderkant van de iPhone 7 is de koptelefoonaansluiting verdwenen en vervangen door een speaker grill. Verder zijn aan de achterzijde van de iPhone de horizontale antennestrepen verplaatst naar de onder- en bovenkant. Dit geeft de achterzijde een gladder en eleganter uiterlijk. De afmetingen van de iPhone 7 zijn 138.3 x 67.1 x 7.1 mm en het toestel heeft een gewicht van 138 gram.

Water- en stofdicht

De iPhone 7 is de eerste smartphone van Apple die een IP67 certificatie heeft. Met deze certificatie is het toestel beter bestand tegen water en stof. Met “6” in de IP67 certificatie heeft het toestel de hoogste bescherming tegen stof zodat er niets in de smartphone terecht kan komen. De “7” uit de IP67 certificatie wordt aangegeven dat de smartphone een half uur onder water gedompeld kan worden. Het is niet verstandig om dit uit te proberen maar het is goed om te weten dat het toestel probleemloos in de regen gebruikt kan worden.

Home button

De Touch ID vingerafdrukscanner is te vinden in de nieuwe capacitieve home button. Deze revolutionaire button is getransformeerd waardoor de knop niet meer ingedrukt kan worden. Het gaat om een andere home button dan we gewend zijn in de iPhone. De knop werkt op dezelfde geavanceerde manier als de trackpad van de nieuwste MacBooks. Doordat het trackpad een trilling veroorzaakt lijkt het alsof het trackpad ingedrukt wordt terwijl dit niet het geval is. De nieuwe home button van de iPhone 7 werkt op dezelfde manier.

Display

De zevende generatie van de iPhone 7 heeft een 4,7 inch Retina display gekregen met een resolutie van 1334 x 750 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 326 ppi. Het glas is afkomstig van Corning en bestaat uit het Gorilla Glass 5 type. Dit is de laatste versie van het sterke glas dat gebruikt wordt in smartphones. Gorilla Glass 5 is nog sterker dan de voorgangers en nog beter bestand tegen krassen en barsten. De helderheid van het display is met 25 procent verbeterd ten opzichte van de iPhone 6S.

3D Touch

Met de iPhone 6S werd ook een nieuwe manier van interactie met de smartphone geïntroduceerd: 3D Touch. Voor de eerste keer was de iPhone in staat om te voelen hoeveel druk er wordt gezet op het display. Net als de iPhone 6S beschikt de iPhone 7 ook over 3D Touch technologie waardoor het toestel aanvoelt hoe hard of zacht er op het scherm gedrukt en geveegd wordt. Naast de standaard multi-touch bewegingen zoals drukken, vegen en pinchen is het met 3D Touch ook Peek and Pop en Quick Actions mogelijk. Dit brengt veel meer mogelijkheden met zich mee dan de standaard bewegingen. Zo is het mogelijk om snelkoppelingen te gebruiken voor veel gebruikte apps zodat je sneller taken kunt uitvoeren en met minder handelingen. 3D Touch werkt voor verschillende taken en acties binnen iOS 10 zodat het gebruik van het Apple besturingssysteem nog natuurlijker aanvoelt.

iPhone 7 hardware

iphone 7 graphicsiphone 7 processor

Onder de motorkap van de iPhone 7 is een snelle en efficiënte Apple A10 fusion SoC te vinden. Uit eerdere berichten is gebleken dat deze krachtige chip alleen door chipfabrikant TSMC is ontwikkeld. De chipset is onder te verdelen in 2 high performance en 2 high efficiency kernen. De high performance kernen zijn 50 procent krachtiger dan de kernen in de iPhone 6S. In vergelijking met de originele iPhone uit 2007 is de nieuwe iPhone 7 maar liefst 120 keer sneller. De processor wordt ondersteund door een snellere GPU en 2 GB werkgeheugen. Hoewel dit niet bijzonder veel werkgeheugen is heeft Apple in het verleden laten zien dat dit niet nodig is voor een iPhone. Met minder werkgeheugen krijgt Apple het al jaren voor elkaar om betere prestaties te leveren dan concurrenten. De combinatie tussen de chip, het werkgeheugen en de software is de bepalende factor en die optimale koppeling heeft Apple goed onder de knie. Bij een alsmaar toenemend gebruik van de smartphone is de batterijduur meer dan ooit een belangrijk onderdeel in het succes van een smartphone. De batterij van de iPhone 7 heeft een capaciteit heeft van 1960 mAh. Dit is een toename van 14 procent in vergelijking met de 1715 mAh accu van de iPhone 6s. De nieuwe stereo speakers zorgen voor een geweldig geluid dat twee keer luider is dan de iPhone 6S. Het gebruik van twee speakers vergroot ook het dynamische bereik. Standaard worden met de iPhone nieuwe EarPods met Lightning connector geleverd en een 3.5 mm koptelefoon adapter aangezien de standaard koptelefoonaansluiting niet meer aanwezig is.

Opslagruimte

Er is goed nieuws voor iedereen die 16GB opslagruimte te weinig vindt in de goedkoopste versie van de iPhone. Voor de iPhone 7 heeft Apple ervoor gekozen om het goedkoopste model uit te rusten met meer opslagcapaciteit dan normaal. De iPhone 7 is beschikbaar met minimaal 32GB opslagcapaciteit. Als dit niet genoeg is dan er gekozen worden voor een 128GB of 256GB versie van de iPhone 7. Dit is de eerste keer dat Apple een iPhone geproduceerd heeft dat over 256GB interne opslagruimte beschikt. Het is jammer genoeg nog steeds niet mogelijk om deze capaciteit uit te breiden met een microSD kaart.

iOS 10

Zoals alle smartphones van Apple draait ook de iPhone 7 op het iOS besturingssysteem. Dit besturingssysteem is door Apple zelf ontwikkeld en is door de jaren heen naar een hoger niveau getild terwijl de gebruiksvriendelijkheid één van de belangrijkste factoren is gebleven. In de tiende versie van iOS zijn een aantal apps bijgeschaafd en hebben diverse onderdelen een nieuw design gekregen. Zo is het berichtencentrum hervormd waarbij 3D Touch een belangrijkere rol speelt om meldingen weer te geven en is het mogelijk om met een enkel druk op de knop alle meldingen te verwijderen. De widgets zijn nu te bereiken door van links naar rechts te vegen en de camera is sneller te bereiken. Apple heeft ontwikkelaars meer ruimte gegeven door Siri technologie beschikbaar te stellen. Hiernaast zijn de Berichten en Foto’s app uitgebreid met een reeks nieuwe functionaliteiten en ook de Apple Music app is na een jaar alweer volledig van stijl veranderd. In iOS 10 is het ook mogelijk om de “ongewenste” apps van het home scherm te verwijderen.

iPhone 7 camera

apple iphone 7 cameraDe vraag naar een betere camera is groot aangezien Samsung een extreem goede camera in de concurrerende Galaxy S7 en S7 Edge heeft geplaatst. Uit verschillende tests bleek dat deze camera op meerdere punten de iPhone 6S camera aftroefde. Op het gebied van de camera is de iPhone 7 sterk vooruit gegaan als we Apple mogen geloven. De smartphone beschikt aan de achterkant over een 12 megapixel camera met een f/1.8 diafragma en verbeterde LED flitser. Het iPhone 7 model beschikt nu eindelijk ook over automatische beeldstabilisatie. Eerder was dit alleen weggelegd voor het Plus model. De camera valt vooral op door de kwaliteit van de foto’s die gemaakt worden in het donker. Met behulp van autofocus met Focus Pixels heeft de camera niet veel tijd nodig om scherp te stellen waardoor foto’s enorm snel geschoten worden. In tegenstelling tot eerdere iPhone toestellen is de standaard versie ook uitgerust met een maximale video resolutie van 4K UHD. Hierbij zorgt optical image stabilization ervoor dat deze hoge kwaliteit video’s nog beter tot hun recht komen. De camera aan de voorkant van de iPhone 7 heeft een 7 megapixel sensor en heeft een diafragma van f/2.2. 1080p HD video recording en Retina Flash zijn weer aanwezig net als auto HDR, burst mode, timer, gezichtsherkenning en meer.

Live Photos

Bij de foto’s die gemaakt worden met de iPhone gaat het niet alleen om de foto zelf maar vaak om de herinnering die ermee gepaard gaat. Met de Live Photos feature wordt deze herinnering nog levendiger. Deze feature brengt foto’s tot leven waarbij de foto centraal staat. Het verschil met een normale foto is dat de momenten vlak voor en na de foto ook opgenomen worden met beeld en geluid.

iPhone 7 kopen

iphone7Apple brengt de iPhone 7 uit in de kleuren zwart, goud, roségoud en zilver maar ook in het zwart en jet zwart. Het vlaggenschip van Apple is de eerste zwarte iPhone in jaren met een in het oog springende achterkant. Naast de keuze voor de kleur moet er ook een keuze gemaakt worden voor de opslagruimte. De iPhone 7 is met abonnement maar ook als los toestel te koop met 32GB, 128GB of 256GB opslagcapaciteit. Dit zijn de adviesprijzen van de iPhone 7:

  • iPhone 7 32GB: 769 euro
  • iPhone 7 128GB: 879 euro
  • iPhone 7 256GB: 989 euro

De iPhone 7 is verkrijgbaar met abonnement. Dit is een contract dat voor een periode van 12 of 24 maanden afgesloten wordt. Het voordeel van een iPhone kopen met abonnement is dat niet het volledige bedrag voor de iPhone 7 betaald hoeft te worden. Zo is het mogelijk dat de iPhone aangeboden wordt zonder bijbetaling. Bij een iPhone dat nog niet lang geleden gepresenteerd is wordt de iPhone zonder bijbetaling aangeboden bij een 24 maanden contract met een maandtarief van meer dan 50 euro. Op iAbonnement zijn in de vergelijker de meest recente abonnementen voor de iPhone 7 te vinden.

Gratis iPhone?

Bij een iPhone 7 met abonnement is het mogelijk dat het toestel zonder bijbetaling aangeboden wordt of voor een laag bedrag. Het gaat dan niet om een gratis iPhone 7. De kosten van de iPhone worden dan terugbetaald door middel van het abonnement. Telecom providers mogen niet meer adverteren met een gratis iPhone aanbieding. Voor de consument moet het duidelijk zijn dat het niet om een gratis toestel gaat maar dat de kosten in het abonnement verwerkt zijn. Het maandbedrag dat betaald wordt voor het abonnement bestaat dan uit twee delen. Het ene deel is het maandbedrag voor het terugbetalen van de iPhone 7 terwijl het andere deel de kosten omvat voor het bellen, sms’en en internetten.

Releasedatum

De iPhone 7 releasedatum ligt volgens de planning op 16 september in de eerste landen. In tegenstelling tot eerdere jaren zit Nederland dit jaar wel bij de groep eerste landen die met de iPhone 7 mogen kennismaken. De pre-orders kunnen vanaf deze week al gedaan worden bij de meeste providers en retailers. Voor Nederlanders is de iPhone 7 vanaf 9 september te bestellen in de Apple Store maar nog niet direct leverbaar. Let op dat er bij de iPhone kopen altijd sprake is van een aanzienlijk wachtrij waarbij de eerste iPhone toestellen geleverd worden aan de personen die het eerst de bestelling voor een pre-order hebben geplaatst.

Specificaties

Afmetingen138.3 x 67.1 x 7.1 mm
Gewicht138 gram
BatterijStand-by tijd 240 uur
Gesprekstijd 14 uur
Muziek afspeeltijd 60 uur
Niet te verwijderen Li-Po batterij
Display4.7 inch, 750 x 1334 pixels (326 ppi pixeldichtheid)
Display technologieLED-backlit IPS LCD, capacitief touchscreen, 16M colors, multitouch, wide Gamut display, 3D Touch, haptic feedback home button & display zoom
Geheugen32/128/256 GB Interne opslagruimte, 2GB RAM
GeheugenkaartslotNee
SIM:Nano-SIM
GSMGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G BandHSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100
4G BandLTE band 1(2100), 2(1900), 3(1800), 4(1700/2100), 5(850), 7(2600), 8(900), 12(700), 13(700), 17(700), 18(800), 19(800), 20(800), 25(1900), 26(850), 28(700), 29(700
3G + 4G Snelheid4G LTE Advanced (tot 450 Mbps)
CommunicatieWlAN (Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, hotspot), Bluetooth v4.2 + A2DP, LE, USB (v2.0, reversible connector), GPRS, EDGE , A-GPS, GLONASS
FM radioNee
SensorenVingerafdrukscanner, accelerometer, gyro, proximity, compass, barometer
iSight camera12 MP, (f/1.8, 28mm), autofocus met Focus Pixels, 2x optical zoom, OIS, quad-LED with dual tone flash, geo-tagging, simultaneous 4K video and 8MP image recording, touch focus, gezichtsherkenning HDR + photo / panorama, Video (2160p@30fps, 1080p@30/60/120fps, 720p@240fps)
FaceTime HD camera7 MP, f/2.2, 1080p@30fps, 720p@240fps, face detection, HDR, panorama
BrowserHTML5 (Safari)
BesturingssysteemiOS 10
ProcessorQuad-core Apple A10 Fusion
GPU:6-core graphics processor
KleurenJet Black, Black, Silver, Gold, Rose Gold
MessagingiMessage, SMS (threaded view), MMS, Email, Push Email
Andere featuresActive noise cancellation with dedicated mic, IP67 certificatie- stof en waterbestendig, Siri in Nederland, Waterbestendig tot 1 meter en 30 minuten, Apple Pay (Visa, MasterCard, AMEX), iCloud, Audio/video/photo editor, Document editor, Google Search, Maps, Gmail, Calendar, MP3/WAV/AAX+/AIFF/Apple Lossless player, MP4/H.264 player, Speaker phone
Releasedatum Nederland16 september 2016