Home Nieuws iPhone 8 Plus krijgt gebogen 5,8 inch AMOLED display

iPhone 8 Plus krijgt gebogen 5,8 inch AMOLED display

0
0

Volgend jaar krijgt de grote versie van de iPhone een 5,8 inch display met een AMOLED scherm. Vermoedelijk wordt dit de iPhone 8 Plus als Apple het huidige formaat van benamingen aanhoudt. Dit wordt beweerd door de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Het design van de iPhone wordt ook anders dan wat we gewend zijn de laatste jaren. De analist meldt ook dat het om een gebogen display gaat.

Twee versies

Volgens de analist worden volgend jaar in ieder geval twee versie uitgebracht. Het gaat om het normale model met een displaygrootte van 4,7 inch en een grotere versie met een 5,8 inch display. Hoewel het display 0,3 inch groter is dan het display van de iPhone 6S Plus blijven de afmetingen binnen de perken. De randen om het display worden dunner waardoor het display procentueel meer oppervlak in beslag neemt. Door een ander design dat op het design van de iPhone 4 lijkt worden de afmetingen zelfs kleiner dan die van de iPhone 6S Plus. De behuizing van de 2017 iPhone zal voornamelijk bestaan uit glas. Dit betekent glas aan de voorkant maar ook aan de achterkant. Volgens de analist overweegt Apple om glas samen met plastic en keramiek te gebruiken maar de kans is groot dat Apple voor enkel glas kiest. Een metalen rand scheidt het glas aan de voor- en achterkant van de iPhone.

AMOLED display

Apple heeft tot nu toe alleen maar lcd gebruikt in iPhones maar daar gaat verandering in komen. Eerder werd nog gemeld dat Apple pas in 2018 overstapt naar AMOLED technologie maar mogelijk is Apple er al eerder klaar voor. AMOLED technologie wordt op dit moment al veelvuldig gebruikt in Android smartphones. De kleurweergave is feller, er is een beter contrast maar het is ook buigbaar. Dit maakt het mogelijk voor Apple om een gebogen scherm te introduceren voor de iPhone.

Volgens Kuo komt draadloos opladen ook beschikbaar voor de iPhone. Het is nog niet bekend of Apple een eigen technologie hiervoor ontwikkeld heeft. Er wordt ook gewerkt aan nieuwe features die scannen van lichaamskenmerken mogelijk maken. Dit kan bijvoorbeeld geïmplementeerd worden in de vorm van een irisscanner of gezichtsherkenning.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…