Home iPhone 8 abonnement

iPhone 8 abonnement

iPhone 8

iPhone 8 renders Benjamin Geskin

De informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten over de iPhone 8. De informatie die je hier leest over de iPhone 8 is niet officieel bevestigd door Apple. De prijzen van een iPhone 8 met abonnement zijn op dit moment ook nog niet bekend net als de prijs voor een los toestel. De verwachting is dat de speciale iPhone 8 meer dan 1000 dollar gaat kosten. De iPhone 8 is volgens meerdere kenners de belangrijkste Apple smartphone die in 2017 op de markt wordt gebracht. Het technologiebedrijf slaat waarschijnlijk de iPhone 7S niet over en brengt drie verschillende modellen op de markt in 2017: de iPhone 7S, 7S Plus en de iPhone 8. De foto links is een render van hoe de iPhone 8 eruit kan komen te zien (Benjamin Geskin).

Samenvatting iPhone 8

De iPhone 8 is het high-end model van 2017 en draagt de codenaam Ferrari. Deze premium versie van de iPhone beschikt over technologie van de hoogste plank en krijgt naar verwachting een glazen behuizing, een display zonder randen en een home button die verwerkt is in het display. De batterij is voor de eerste keer draadloos op te laden maar ook sneller dan ooit tevoren volgens een artikel van Forbes. Met behulp van een irisscanner wordt het naast de vingerafdrukscanner mogelijk om de smartphone te ontgrendelen. Het toestel krijgt naar verwachting een OLED scherm van 5.2 inch. De iPhone 8 krijgt mogelijk de naam iPhone Edition, meldt de Japanse website Mac Otakara. Deze naamgeving zou duidelijk maken dat het om een high-end model gaat, net als de Apple Watch Edition.

zijkant iPhone 8

Display

De iPhone 8 krijgt volgens analisten een display van 5.8 inch waarbij het actieve deel van het display 5.2 of 5.2 inch groot is volgens analist Ming-Chi Kuo. Het doorgaans betrouwbare Japanse Nikkei meldt ook dat het scherm een grootte krijgt van 5,8 inch. De huidige iPhone 7 en 7 Plus hebben een display van respectievelijk 4,7 en 5,5 inch groot. Het grotere display betekent niet dat de iPhone toestellen groter worden. Apple is van plan om de “bezels” naast het scherm te verkleinen. Dit zorgt voor een grotere screen-to-body ratio. Bij de iPhone 7 is dit 65.6% terwijl dit bij de iPhone 8 mogelijk oploopt tot meer dan 75%.

iPhone 8 modellen

OLED technologie

Dat Apple waarschijnlijk overstapt naar OLED technologie is niet verrassend meer. De laatste maanden is de OLED technologie veel besproken door kenners en zijn er diverse geruchten naar boven gekomen die dit lijken te bevestigen. Het OLED scherm wordt mogelijk edge-to-edge geplaatst waardoor er vrijwel geen randen aan de zijkanten meer zijn. De laatste maanden zijn al een aantal van deze smartphones in Azië ontwikkeld met deze feature zoals de LG G6 en Samsung Galaxy S8. De totale afmetingen van de iPhone 8 nemen naar verwachting niet toe in vergelijking met de voorgaande iPhone modellen. Met een gelijke grootte van de behuizing maar zonder home button is het mogelijk om een groter display aan de voorkant te plaatsen. Het scherm zelf wordt door Samsung aangeleverd.

iPhone 8 modellen

Tap-to-wake

Volgens bekende lekker Dickson wordt de iPhone 8 als enige model uitgerust met een een tap-to-wake-functionaliteit. Met deze functie is het mogelijk om de iPhone uit de standbymodus te halen en te ontwaken door middel van twee keer te tikken op het scherm.

A11 chipset

De iPhone 8 wordt aangedreven door de nieuwe generatie Apple A11 chipset. Deze set wordt geproduceerd door de standaard chip partner van Apple, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, vaak afgekort tot TSMC. De productie start in april. Terwijl de A10 Fusion chipset gemaakt is met het 16 nm productieproces wordt de nieuwe processor gebouwd volgens 10 nm technologie. Verwacht wordt dat TSMC voor juli meer dan 50 miljoen stuk klaar heeft liggen en dit jaar meer dan 100 miljoen chips zal produceren.

Draadloos opladen

Volgens een bericht op MacRumors dat gebaseerd is op een onderzoeksrapport van analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities krijgen alle drie 2017 modellen de beschikking over draadloos opladen. Het wordt de eerste keer dat een Apple smartphone draadloos op te laden is. Tot op heden heeft geen enkele iPhone deze feature gehad. Concurrenten maken al langer gebruik van deze technologie waardoor het niet de vraag is of maar wanneer de iPhone deze feature ook krijgt. Het is mogelijk dat draadloos opladen als een extra optie aangeboden wordt.

Irisscanner

De iPhone 8 krijgt een irisscanner waarmee het toestel ontgrendeld kan worden. Er zijn op dit moment nog niet veel smartphones die uitgerust zijn met irisscanner technologie. De iPhone 8 wordt de eerste Apple smartphone die uitgerust wordt met deze techniek.

3D sensor

Apple kiest voor de high-end iPhone 8 met OLED scherm mogelijk voor een 3D sensor waarmee augmented en virtual reality dichterbij komen. Er zijn op dit moment al 3D technologieën beschikbaar voor de desktop en tablet. Deze kunnen gebruikt worden voor gezichtsherkenning, gebaren, 3D modellen en verbetering van de fotokwaliteit. Vooral dit laatste en het uitbeelden van 3D modellen bieden mogelijkheden voor Apple. Denk hierbij aan nieuwe AR en VR apps die van de sensor gebruik kunnen maken. Een 3D sensor kan net zoals het menselijk oog diepte creëren. Op dit moment is Himax de belangrijkste gegadigde om de technologie te leveren.

Van Lightning connector naar USB Type-C

Apple is volgens The Wallstreet Journal van plan om de iPhone 8 niet uit te rusten met een Lightning connector maar met een USB Type-C poort. Deze laatste wordt op dit moment door vrijwel alle concurrenten gebruikt. Een oplader van Samsung kan daardoor niet gebruikt worden op de iPhone en andersom. Als Apple ervoor kiest om de Lightning connector te dumpen dan schakelt het over naar de industrie standaard. Apple heeft USB-C al geïmplementeerd in de MacBook lijn en de twee standaarden delen een aantal belangrijke functies waaronder omkeerbaarheid. Of de USB Type-C poort er daadwerkelijk komt is nog een raadsel. Volgens analist Ming-Chi Kuo komt dit er niet maar krijgt de iPhone 8 wel een snelladen feature.

Release datum

Het Japanse Macotakara meldt dat de iPhone 8, mogelijk de iPhone Edition, misschien op in september gepresenteerd wordt. Het is dan echter mogelijk dat de echte release datum dan pas maanden later plaatsvindt. Een release datum in september is hierdoor niet voor 100 procent zeker.

Geen kleiner model in 2017

Afgelopen jaar bracht Apple voor het eerst een iPhone SE uit. Het ging om een kleiner 4 inch toestel met daarbij de inhoud die overeenkomt met de inhoud van de iPhone 6. Het toestel was direct een waar succes. Er bleken veel consumenten te zijn die graag een kleiner toestel willen terwijl smartphones steeds groter worden uitgebracht. Door velen werd verwacht dat Apple in 2017 ook weer een SE toestel zal uitbrengen, volgens analist Ming-Chi Kuo is dit niet het geval. Volgens Kuo wil Apple hiermee de verkopen van de iPhone 7 en nieuwe iPhone 8 niet in de weg zitten.

De winst op Apple producten lijkt steeds meer te dalen, Apple wil dit tegengaan. Daarom kiest het bedrijf ervoor om geen nieuwe ‘goedkopere’ SE iPhone uit te brengen in 2017 maar alleen de vlaggenschip modellen van de iPhone 8 en 7S. Daarnaast probeert Apple ervoor te zorgen dat de prijzen van onderdelen voor de iPhone door fabrikanten worden verlaagd. De kans is groot dat er volgend jaar geen iPhone SE wordt uitgebracht maar mogelijk in een volgend jaar brengt Apple wel weer een kleiner en goedkoper toestel uit.

iPhone 8 Nieuws

iPhone 8 krijgt een design dat terug gaat naar de roots


Apple is van plan om dit jaar de iPhone 8 te presenteren. Dit jaar is het de tiende verjaardag van de iPhone en om dit te vieren wil Apple met de iPhone 8 teruggaan naar de roots. Het ronde ontwerp dat de originele iPhone kenmerkt zou terugkomen in de nieuwe iPhone van dit jaar meldt het Koreaanse ET News. Uit …

Mogelijk geen lightning maar USB Type-C connector in iPhone 8


Apple is volgens een nieuw gerucht volgens The Wallstreet Journal van plan om een USB-C poort voor het opladen in de nieuwe iPhone 8 te plaatsen en geen Lightning connector. De USB Type-C connector is de industrie standaard die al door veel andere producenten zoals Samsung, LG en Sony wordt gebruikt. Apple heeft echter tot op heden altijd vastgehouden aan …

Alle drie iPhone 8 modellen krijgen draadloos opladen


Terwijl iedereen met smart op de nieuwe modellen van Samsung, LG, Huawei, Sony en BlackBerry wacht beginnen de geruchten rondom de iPhone 8 steeds meer op gang te komen. In de zomer zal dit het toppunt bereiken als niet lang daarna de nieuwe modellen gepresenteerd worden. Het laatste nieuws over de iPhone 8 gaat over het opladen van de smartphone. …

OLED display van iPhone 8 mogelijk aan alle zijden gebogen


Dat Apple waarschijnlijk overstapt naar OLED technologie is niet verrassend meer. De laatste maanden is de OLED technologie veel besproken door kenners en zijn er diverse geruchten naar boven gekomen die dit lijken te bevestigen. Het OLED scherm wordt mogelijk zelfs voorzien van een edge-to-edge grootte waardoor er vrijwel geen randen aan de zijkanten meer zijn. De laatste maanden zijn …

iPhone 8 krijgt glazen behuizing voor draadloos opladen


Dat het nog tien maanden duurt voor de iPhone 8 gepresenteerd wordt weerhoudt media er niet van om nu al de geruchtenmolen op gang te brengen. Het laatste gerucht is afkomstig van analist Ming-Chi Kuo die continu onderzoek doet naar Apple. Volgens de analist krijgt de nieuwe iPhone 8 die in 2017 gepland staat een volledig glazen behuizing zodat er …

iPhone 8 Plus krijgt mogelijk gebogen egde-to-edge display


Volgend jaar viert de iPhone haar tiende verjaardag en om deze mijlpaal te vieren is Apple van plan om het design volledig om te gooien. Hoewel wordt verwacht dat de interne componenten de normale verbeteringen doormaken gaat het volgend jaar vooral om het gewijzigde ontwerp. De iPhone wordt naar verwachting in september 2017 op de markt gebracht door Apple maar …

Geen opvolger iPhone SE in 2017


Er komt in het tweede kwartaal van 2017 geen opvolger van de 4 inch iPhone SE. De iPhone SE is maart dit jaar door Apple gepresenteerd. Het was de eerste keer in drie jaar dat Apple weer een 4 inch smartphone op de markt bracht. Volgens marktanalist Ming-Chi Kuo van KGI komt er geen vervolg op de iPhone SE in …

Design iPhone 8: glazen voor- en achterkant


De iPhone 7 en 7 Plus zijn nog maar net door Apple uitgebracht, maar er doen alweer vele geruchten de ronde over de iPhone 8. Het toestel zal in 2017 moeten verschijnen en Apple zou achter de schermen al druk bezig zijn met de productie van dit nieuwe toestel. Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities komt weer met wat nieuws …

Apple slaat iPhone 7S over


Terwijl de iPhone 7 nog niet eens overal goed verkrijgbaar is duiken de geruchten over de opvolger alweer op. Het gerucht van vandaag is afkomstig van Business Insider. Deze meldt dat Apple in Israël aan het werk is aan de opvolger van de iPhone 7. In het Israëlische kantoor zou Apple werkt aan bepaalde onderdelen van de smartphone. De nieuwe …

Mogelijk draadloos opladen met iPhone 8


Apple heeft onlangs de iPhone 7 aangekondigd. Bij de aankondiging bleek dat het nog niet mogelijk is om dit toestel draadloos op te laden. Het lijkt er nu wel op dat dit er voor de iPhone 8 aan zit te komen. Apple zou aan het zoeken zijn naar een leverancier die deze techniek mogelijk kan maken voor de iPhone 8. …

Mogelijk irisscanner in iPhone 8


Volgens nieuwe geruchten omtrent de iPhone 8 verschijnt het toestel in 2017 met een irisscanner. Het gerucht is de wereld ingebracht door het Chinese MoneyDJ, dat dit nieuws baseert op anonieme bronnen. De Touch ID scanner is al op het toestel aanwezig om de iPhone te beveiligen. De irisscanner moet dienen als extra beveiliging. Deze komt van pas om het …

Drie iPhone 7S modellen in 2017


Apple is van plan om in 2017 drie verschillende iPhone 7S modellen te introduceren. De laatste jaren presenteerde Apple maximaal twee modellen tegelijk. Dit wordt ook verwacht voor de komende iPhone 7 presentatie. iPhone 7S modellen Van de drie modellen die Apple in 2017 op de markt brengt krijgt er één een gebogen scherm. Dit wordt gemeld door een de …

Wij vergelijken de tarieven van de iPhone 8 abonnementen direct nadat het toestel beschikbaar is. Volg ons blog door iAbonnement op Facebook te liken. Je blijft dan op de hoogte van het recente nieuws over de iPhone 8.

Render credits: Benjamin Geskin

iPhone 8 abonnement
4 uit 5 stemmen