Home iPhone 8 abonnement

iPhone 8 abonnement

iPhone 8

iPhone 8 renders Benjamin Geskin

De informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten over de iPhone 8. De informatie die je hier leest over de iPhone 8 is niet officieel bevestigd door Apple. De prijzen van een iPhone 8 met abonnement zijn op dit moment ook nog niet bekend net als de prijs voor een los toestel. De verwachting is dat de speciale iPhone 8 meer dan 1000 dollar gaat kosten. De iPhone 8 is volgens meerdere kenners de belangrijkste Apple smartphone die in 2017 op de markt wordt gebracht. Het technologiebedrijf slaat waarschijnlijk de iPhone 7S niet over en brengt drie verschillende modellen op de markt in 2017: de iPhone 7S, 7S Plus en de iPhone 8. De foto links is een render van hoe de iPhone 8 eruit kan komen te zien (Benjamin Geskin).

Samenvatting iPhone 8

De iPhone 8 is het high-end model van 2017 en draagt de codenaam Ferrari. Deze premium versie van de iPhone beschikt over technologie van de hoogste plank en krijgt naar verwachting een glazen behuizing, een display zonder randen en een home button die verwerkt is in het display. De batterij is voor de eerste keer draadloos op te laden maar ook sneller dan ooit tevoren volgens een artikel van Forbes. Met behulp van een irisscanner wordt het naast de vingerafdrukscanner mogelijk om de smartphone te ontgrendelen. Het toestel krijgt naar verwachting een OLED scherm van 5.2 inch. De beeldverhouding wordt anders dan we gewend zijn met een aspect-ratio van 18.5:9. De iPhone 8 krijgt mogelijk de naam iPhone Edition, meldt de Japanse website Mac Otakara. Deze naamgeving zou duidelijk maken dat het om een high-end model gaat, net als de Apple Watch Edition. Net als de daadwerkelijke specificaties van de smartphone is ook de naam nog niet bevestigd. In plaats van iPhone 8 en iPhone Edition wordt ook de naam iPhone X genoemd.

zijkant iPhone 8

Display

De iPhone 8 krijgt volgens analisten een display van 5.8 inch waarbij het actieve deel van het display 5.2 of 5.2 inch groot is volgens analist Ming-Chi Kuo. Het doorgaans betrouwbare Japanse Nikkei meldt ook dat het scherm een grootte krijgt van 5,8 inch. De huidige iPhone 7 en 7 Plus hebben een display van respectievelijk 4,7 en 5,5 inch groot. Het grotere display betekent niet dat de iPhone toestellen groter worden. Apple is van plan om de “bezels” naast het scherm te verkleinen. Dit zorgt voor een grotere screen-to-body ratio. Bij de iPhone 7 is dit 65.6% terwijl dit bij de iPhone 8 mogelijk oploopt tot meer dan 75%.

iPhone 8 modellen

Een gebruiker op Reddit heeft als één van de eerste tipgevers onderdelen van de iPhone 8 gelekt. In een slideshow op Imgur toont de gebruiker twee foto’s waarop de iPhone 8 behuizing te zien is. De iPhone 8 is te onderscheiden aan de hand van de verticale dual-camera aan de achterzijde.
Voor- en achterkant

De eerste beelden van dummy iPhone 8 toestellen zijn inmiddels ook opgedoken. De website 9to5mac heeft beelden ontvangen van ‎Shai Mizrachi waarin een iPhone 8 vergeleken wordt met de huidige iPhone. De dummy heeft de afmetingen die verwacht worden van de nieuwe iPhone waardoor de video een goed beeld geeft van hoe de iPhone 8 eruit ziet in vergelijking met de iPhone 7. Het metalen frame is aanwezig, de dubbele camera opstelling aan de achterzijde, groot scherm en geen zichtbare vingerafdrukscanner. Bekijk de video hieronder:

OLED technologie

Dat Apple waarschijnlijk overstapt naar OLED technologie is niet verrassend meer. De laatste maanden is de OLED technologie veel besproken door kenners en zijn er diverse geruchten naar boven gekomen die dit lijken te bevestigen. Het OLED scherm wordt mogelijk edge-to-edge geplaatst waardoor er vrijwel geen randen aan de zijkanten meer zijn. De laatste maanden zijn al een aantal van deze smartphones in Azië ontwikkeld met deze feature zoals de LG G6 en Samsung Galaxy S8. De totale afmetingen van de iPhone 8 nemen naar verwachting niet toe in vergelijking met de voorgaande iPhone modellen. Met een gelijke grootte van de behuizing maar zonder home button is het mogelijk om een groter display aan de voorkant te plaatsen. Het scherm zelf wordt door Samsung aangeleverd.

18.5:9 beeldverhouding

Volgens een Economic Daily News (EDN) rapport krijgt de iPhone 8 geen 16:9 beeldverhouding zoals we gewend zijn. De smartphone krijgt zoals je hebt gelezen een langer scherm waardoor de verhoudingen anders worden. De iPhone 8 krijgt een beeldverhouding van 18.5 bij 9. Als je al eens een Samsung Galaxy S8 in de hand hebt gehad dan komt je dit bekend voor. De nieuwste Samsung smartphone heeft namelijk ook deze aspect-ratio.

iPhone 8 modellen

True tone

De nieuwe smartphones van Apple krijgen een True tone scherm volgens investeringsbank Barclays op basis van toeleveranciers aan MacRumors. Dit is een technologie waarbij sensoren het licht in de omgeving analyseren en hierop de kleuren en de helderheid van het scherm automatisch aanpassen. Als je bijvoorbeeld ’s avonds de smartphone gebruikt dan wordt het gebruik van blauw verminderd, zodat je beter kunt slapen. Overdag wordt het beeld geler, vooral als er licht van gloeilampen is in de omgeving. Op dit moment heeft alleen de 9,7 inch iPad Pro een True Tone-scherm. Voor de iPhone 8 en iPhone 7S modellen gebruikt Apple een duurdere sensor.

A11 chipset

De iPhone 8 wordt aangedreven door de nieuwe generatie Apple A11 chipset. Deze set wordt geproduceerd door de standaard chip partner van Apple, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, vaak afgekort tot TSMC. De productie start in april. Terwijl de A10 Fusion chipset gemaakt is met het 16 nm productieproces wordt de nieuwe processor gebouwd volgens 10 nm technologie. Verwacht wordt dat TSMC voor juli meer dan 50 miljoen stuk klaar heeft liggen en dit jaar meer dan 100 miljoen chips zal produceren.

Draadloos opladen

Volgens een bericht op MacRumors dat gebaseerd is op een onderzoeksrapport van analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities krijgen alle drie 2017 modellen de beschikking over draadloos opladen. Het wordt de eerste keer dat een Apple smartphone draadloos op te laden is. Tot op heden heeft geen enkele iPhone deze feature gehad. Concurrenten maken al langer gebruik van deze technologie waardoor het niet de vraag is of maar wanneer de iPhone deze feature ook krijgt. Het is mogelijk dat draadloos opladen als een extra optie aangeboden wordt. De geruchten over draadloos opladen zijn de laatste tijd steeds sterker geworden. Topman Robert Hwang van Apple-leverancier Wistron heeft de draadloos opladen feature bevestigd in een gesprek met de Japanse krant Nikkei.

Vingerafdrukscanner

iPhone 8 VingerafdrukscannerAnders dan bij de voorgaande modellen wordt de vingerafdrukscanner niet verwacht als een fysieke knop die je in kunt drukken. Door het grote scherm is er simpelweg geen ruimte voor de scanner. Apple volgt hiermee het voorbeeld van de Samsung Galaxy S8, alleen dan met de sensor niet naast de camera maar virtueel in het scherm verwerkt. In één van de eerste versies van iOS 11 was te zien dat er extra ruimte beschikbaar was voor een virtuele home button. Gebruiker CGP Grey op Twitter had dit goed in de gaten en laat zien hoe dit eruit kan komen te zien in de werkelijkheid.

Irisscanner

De iPhone 8 krijgt een irisscanner waarmee het toestel ontgrendeld kan worden. Er zijn op dit moment nog niet veel smartphones die uitgerust zijn met irisscanner technologie. De iPhone 8 wordt de eerste Apple smartphone die uitgerust wordt met deze techniek. Volgens geruchten op Reddit krijgt de smarthone ook de beschikking over gezichtsherkenning,

3D sensor

Apple kiest voor de high-end iPhone 8 met OLED scherm mogelijk voor een 3D sensor waarmee augmented en virtual reality dichterbij komen. Er zijn op dit moment al 3D technologieën beschikbaar voor de desktop en tablet. Deze kunnen gebruikt worden voor gezichtsherkenning, gebaren, 3D modellen en verbetering van de fotokwaliteit. Vooral dit laatste en het uitbeelden van 3D modellen bieden mogelijkheden voor Apple. Denk hierbij aan nieuwe AR en VR apps die van de sensor gebruik kunnen maken. Een 3D sensor kan net zoals het menselijk oog diepte creëren. Op dit moment is Himax de belangrijkste gegadigde om de technologie te leveren.

Tap-to-wake

Volgens bekende lekker Dickson wordt de iPhone 8 als enige model uitgerust met een een tap-to-wake-functionaliteit. Met deze functie is het mogelijk om de iPhone uit de standbymodus te halen en te ontwaken door middel van twee keer te tikken op het scherm.

Van Lightning connector naar USB Type-C

Apple is volgens The Wallstreet Journal van plan om de iPhone 8 niet uit te rusten met een Lightning connector maar met een USB Type-C poort. Deze laatste wordt op dit moment door vrijwel alle concurrenten gebruikt. Een oplader van Samsung kan daardoor niet gebruikt worden op de iPhone en andersom. Als Apple ervoor kiest om de Lightning connector te dumpen dan schakelt het over naar de industrie standaard. Apple heeft USB-C al geïmplementeerd in de MacBook lijn en de twee standaarden delen een aantal belangrijke functies waaronder omkeerbaarheid. Of de USB Type-C poort er daadwerkelijk komt is nog een raadsel. Volgens analist Ming-Chi Kuo en tipgevers op Reddit komt dit er niet maar krijgt de iPhone 8 wel een snelladen feature.

RAM

Het Random Acces Memory blijft steken op 3GB, net als de iPhone 7 Plus. De iPhone 7 heeft op dit moment 2GB RAM. Terwijl veel Android vlaggenschip modellen over 4GB beschikken lijkt het erop dat Apple aan 3GB voldoende heeft. Minder GB betekent lagere kosten voor de productie wat uiteindelijk weer leidt tot lagere iPhone 8 tarieven bij een abonnement.

Schetsen

In aanloop naar de introductie van de nieuwe iPhone 8 smartphone zijn verschillende schetsen opgedoken. Eén van deze schetsen afkomstig van KK Sneak Leaks is hieronder te bekijken. De schets is indrukwekkend waarbij het scherm de voorkant domineert met slechts 4mm randen aan elke kant. Aangezien het mogelijk om een schets van een fan gaat mag je dit met een korreltje zout nemen hoewel het een goed beeld geeft van hoe de iPhone 8 eruit kan komen te zien.
iPhone X

In een reeks nieuwe afbeeldingen heeft de website MySmartprice in samenwerking met @OnLeaks een aantal renders van de iPhone 8 gedeeld. De renders tonen een Apple smartphone dat vermoedelijk de iPhone 8 moet voorstellen. De renders zijn gebaseerd op CAD tekeningen van de smartphone maar het is nog niet zeker of dit het uiteindelijke model wordt. De gebruikte afmetingen in de renders zijn 143.5 x 70.9 x 7.7 mm (8.9 mm dikte met camera bump aan achterzijde meegerekend).

Release datum

Het Japanse Macotakara meldt dat de iPhone 8, mogelijk de iPhone Edition, misschien op in september gepresenteerd wordt. Het is echter mogelijk dat de echte release datum dan pas maanden later plaatsvindt. Een release datum in september is hierdoor niet voor 100 procent zeker. Dit is later wederom bevestigd door de betrouwbare analist van KGI Ming-Chi Kuo. Volgens de analist is de massaproductie pas op volledige sterkte in oktober of november. Dit betekent dat een iPhone 8 kopen pas eind 2017 of begin 2018 mogelijk is.

Geen kleiner model in 2017

Afgelopen jaar bracht Apple voor het eerst een iPhone SE uit. Het ging om een kleiner 4 inch toestel met daarbij de inhoud die overeenkomt met de inhoud van de iPhone 6. Het toestel was direct een waar succes. Er bleken veel consumenten te zijn die graag een kleiner toestel willen terwijl smartphones steeds groter worden uitgebracht. Door velen werd verwacht dat Apple in 2017 ook weer een SE toestel zal uitbrengen, volgens analist Ming-Chi Kuo is dit niet het geval. Volgens Kuo wil Apple hiermee de verkopen van de iPhone 7 en nieuwe iPhone 8 niet in de weg zitten.

De winst op Apple producten lijkt steeds meer te dalen, Apple wil dit tegengaan. Daarom kiest het bedrijf ervoor om geen nieuwe ‘goedkopere’ SE iPhone uit te brengen in 2017 maar alleen de vlaggenschip modellen van de iPhone 8 en 7S. Daarnaast probeert Apple ervoor te zorgen dat de prijzen van onderdelen voor de iPhone door fabrikanten worden verlaagd. De nieuwe features kosten meer geld waardoor uiteindelijk de prijs van een iPhone in Nederland omhoog gaat. Voor welk bedrag de iPhone 8 precies over de toonbank zal gaan is nog niet bekend. Als er uitgegaan wordt van de geruchten dan draagt een simlockvrije toestel een prijskaartje van meer dan 1000 euro. In combinatie met een 2 jarig contract zal dan vrijwel zeker een bijbetaling nodig zijn, tenzij er gekozen wordt van een maandtarief van +70 euro p/m.

iPhone 8 Nieuws

Nieuwe iPhone ondersteunt draadloos opladen en is waterdicht


De eerstvolgende iPhone die waarschijnlijk in september gepresenteerd gaat worden zal waterdicht zijn en beschikt over draadloos worden. Dit wordt gemeld door Robert Hwang, CEO van Apple-leverancier Wistron. De topman van het bedrijf heeft dit gezegd tegen de Japanse krant Nikkei. Winstron produceert samen met het  Taiwanese Foxconn de nieuwe iPhones. Waterdicht en draadloos opladen De topman van het bedrijf heeft …

iPhone 8 massaproductie pas in oktober of november afgerond


De iPhone 8 komt dit jaar mogelijk later dan we gewend zijn van de nieuwe Apple smartphone. Verschillende media hebben eerder al aangegeven dat het moeilijk wordt voor Apple om in september klaar te zijn. Dit wordt wederom bevestigd door de betrouwbare analist van KGI Ming-Chi Kuo. Volgens de analist is de massaproductie pas op volledige sterkte in oktober of …

Nieuwe schetsen iPhone 8 duiken op


Er is weer een nieuwe schets van de iPhone 8 opgedoken. Deze schets laat een smartphone zien met een display van 5,8inch scherm en een hoogte van 137.54 mm en 67.54 mm breedte. Gezien de afmetingen wijkt dit niet veel af van de huidige iPhone 7 maar het display is maar liefst een volle inch groter. Dit is in lijn …

Samsung produceert minimaal 70 miljoen OLED-schermen voor Apple


Apple heeft een grote bestelling van OLED-schermen bij Samsung gedaan. Dit wordt gemeld door de Japanse zakenkrant Nikkei op basis van bronnen in de keten. In totaal kan dit oplopen tot 95 miljoen panelen als later blijkt dat Apple meer schermen nodig heeft. Samsung Display investeert op dit moment veel geld in de productie van OLED-schermen. Zo heeft het bedrijf …

iPhone 8 krijgt een design dat terug gaat naar de roots


Apple is van plan om dit jaar de iPhone 8 te presenteren. Dit jaar is het de tiende verjaardag van de iPhone en om dit te vieren wil Apple met de iPhone 8 teruggaan naar de roots. Het ronde ontwerp dat de originele iPhone kenmerkt zou terugkomen in de nieuwe iPhone van dit jaar meldt het Koreaanse ET News. Uit …

Mogelijk geen lightning maar USB Type-C connector in iPhone 8


Apple is volgens een nieuw gerucht volgens The Wallstreet Journal van plan om een USB-C poort voor het opladen in de nieuwe iPhone 8 te plaatsen en geen Lightning connector. De USB Type-C connector is de industrie standaard die al door veel andere producenten zoals Samsung, LG en Sony wordt gebruikt. Apple heeft echter tot op heden altijd vastgehouden aan …

Alle drie iPhone 8 modellen krijgen draadloos opladen


Terwijl iedereen met smart op de nieuwe modellen van Samsung, LG, Huawei, Sony en BlackBerry wacht beginnen de geruchten rondom de iPhone 8 steeds meer op gang te komen. In de zomer zal dit het toppunt bereiken als niet lang daarna de nieuwe modellen gepresenteerd worden. Het laatste nieuws over de iPhone 8 gaat over het opladen van de smartphone. …

OLED display van iPhone 8 mogelijk aan alle zijden gebogen


Dat Apple waarschijnlijk overstapt naar OLED technologie is niet verrassend meer. De laatste maanden is de OLED technologie veel besproken door kenners en zijn er diverse geruchten naar boven gekomen die dit lijken te bevestigen. Het OLED scherm wordt mogelijk zelfs voorzien van een edge-to-edge grootte waardoor er vrijwel geen randen aan de zijkanten meer zijn. De laatste maanden zijn …

iPhone 8 krijgt glazen behuizing voor draadloos opladen


Dat het nog tien maanden duurt voor de iPhone 8 gepresenteerd wordt weerhoudt media er niet van om nu al de geruchtenmolen op gang te brengen. Het laatste gerucht is afkomstig van analist Ming-Chi Kuo die continu onderzoek doet naar Apple. Volgens de analist krijgt de nieuwe iPhone 8 die in 2017 gepland staat een volledig glazen behuizing zodat er …

iPhone 8 Plus krijgt mogelijk gebogen egde-to-edge display


Volgend jaar viert de iPhone haar tiende verjaardag en om deze mijlpaal te vieren is Apple van plan om het design volledig om te gooien. Hoewel wordt verwacht dat de interne componenten de normale verbeteringen doormaken gaat het volgend jaar vooral om het gewijzigde ontwerp. De iPhone wordt naar verwachting in september 2017 op de markt gebracht door Apple maar …

Geen opvolger iPhone SE in 2017


Er komt in het tweede kwartaal van 2017 geen opvolger van de 4 inch iPhone SE. De iPhone SE is maart dit jaar door Apple gepresenteerd. Het was de eerste keer in drie jaar dat Apple weer een 4 inch smartphone op de markt bracht. Volgens marktanalist Ming-Chi Kuo van KGI komt er geen vervolg op de iPhone SE in …

Design iPhone 8: glazen voor- en achterkant


De iPhone 7 en 7 Plus zijn nog maar net door Apple uitgebracht, maar er doen alweer vele geruchten de ronde over de iPhone 8. Het toestel zal in 2017 moeten verschijnen en Apple zou achter de schermen al druk bezig zijn met de productie van dit nieuwe toestel. Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities komt weer met wat nieuws …

Apple slaat iPhone 7S over


Terwijl de iPhone 7 nog niet eens overal goed verkrijgbaar is duiken de geruchten over de opvolger alweer op. Het gerucht van vandaag is afkomstig van Business Insider. Deze meldt dat Apple in Israël aan het werk is aan de opvolger van de iPhone 7. In het Israëlische kantoor zou Apple werkt aan bepaalde onderdelen van de smartphone. De nieuwe …

Mogelijk draadloos opladen met iPhone 8


Apple heeft onlangs de iPhone 7 aangekondigd. Bij de aankondiging bleek dat het nog niet mogelijk is om dit toestel draadloos op te laden. Het lijkt er nu wel op dat dit er voor de iPhone 8 aan zit te komen. Apple zou aan het zoeken zijn naar een leverancier die deze techniek mogelijk kan maken voor de iPhone 8. …

Mogelijk irisscanner in iPhone 8


Volgens nieuwe geruchten omtrent de iPhone 8 verschijnt het toestel in 2017 met een irisscanner. Het gerucht is de wereld ingebracht door het Chinese MoneyDJ, dat dit nieuws baseert op anonieme bronnen. De Touch ID scanner is al op het toestel aanwezig om de iPhone te beveiligen. De irisscanner moet dienen als extra beveiliging. Deze komt van pas om het …

Drie iPhone 7S modellen in 2017


Apple is van plan om in 2017 drie verschillende iPhone 7S modellen te introduceren. De laatste jaren presenteerde Apple maximaal twee modellen tegelijk. Dit wordt ook verwacht voor de komende iPhone 7 presentatie. iPhone 7S modellen Van de drie modellen die Apple in 2017 op de markt brengt krijgt er één een gebogen scherm. Dit wordt gemeld door een de …

Wij vergelijken de tarieven van de iPhone 8 abonnementen direct nadat het toestel beschikbaar is. Volg ons blog door iAbonnement op Facebook te liken. Je blijft dan op de hoogte van het recente nieuws over de iPhone 8.

Hoe kies je een iPhone 8 abonnement zonder BKR?

Ongeacht welke iPhone je koopt: als je geen BKR melding wilt dan moet je vergelijken. Contracten waarbij de iPhone in gedeeltes worden terugbetaald aan de verkoper worden gemeld bij het BKR, tenzij het totale krediet minder is dan 250 euro over de looptijd. In de praktijk komt dit erop neer dan een forse bijbetaling nodig is als je geen BKR melding wilt bij een iPhone abonnement. In de vergelijker kun je dit zien aan de afbetaling per maand voor het toestel. Alle 24 maand aanbiedingen waarbij de maandelijkse afbetaling van het toestel minder is dan € 10,41 zijn bkr-vrij. Voor een 12 maanden contract is dit bedrag € 20,82 per maand.

Render credits: Benjamin Geskin

iPhone 8 abonnement

4 uit 5 stemmen

2 Reacties

 1. Dirr

  21 juni, 2017 at 08:26

  Zo te lezen lijkt het erop dat Apple een kopie van de Samsung Galaxy S8 maakt, alleen dan met een wat andere processor

  Reply

 2. Redactie

  21 juni, 2017 at 08:49

  Dat zou je haast wel zeggen, alleen Apple zou Apple niet zijn als het niet een uniek versie van de iPhone op de markt brengt. Uiteraard is er ook nog altijd het verschil in besturingssysteem: iOS vs Android

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *