Home Nieuws iPhone beveiliging wordt verder aangescherpt

iPhone beveiliging wordt verder aangescherpt

0
0

Apple is niet van plan om de Amerikaanse justitie toegang te geven tot de iPhone van één van de San Bernardino-schutters. In plaats van mee te werken aan het kraken van de iPhone wil Apple de beveiliging van de iPhone nog verder aanscherpen. Dit wordt gemeld door anonieme bronnen van de New York Times.

San Bernardino

Een Amerikaanse rechter heeft Apple de opdracht gegeven om met de FBI samen de iPhone te kraken van één van de San Bernardino-schutters. Bij deze aanslag kwamen 14 mensen om het leven. Apple peinst er echter niet over om te helpen. Volgens Tim Cook, CEO van Apple, schept dit een ongewenst precedent als het aankomt op de privacy en veiligheid van smartphone gebruikers.

Betere beveiliging iPhone

In de Verenigde Staten zijn traditionele telefoniebedrijven wettelijk verplicht om de veiligheidsdiensten van het land toegang te geven tot data van gebruikers. Technologiebedrijven zoals Apple vallen echter niet onder deze wetgeving. Apple werkt volgens de anonieme bronnen aan een beveiliging waardoor Apple zelf ook niet in staat is om de iPhone te kraken. In dit geval heeft Apple ook geen mogelijkheden om derden toegang te geven tot een iPhone.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…