Home Nieuws iPhone gebruikers kunnen nu 4G bellen via Vodafone

iPhone gebruikers kunnen nu 4G bellen via Vodafone

0
0

Vodafone is de eerste Nederlandse provider die bellen via het 4G netwerk heeft geactiveerd. Het is echter niet voor iedere smartphone beschikbaar maar enkel voor de iPhone. Bellen via 4G staat bekend als VoLTE wat een afkorting is voor Voice Over LTE. Iedereen die gebruik maakt van Vodafone diensten kan het inschakelen door de nieuwe aanbiederinstellingen te installeren met versienummer 27.2.

Vereisten

Bellen via 4G werkt op iPhone toestellen vanaf de iPhone 6 en iPhone SE. Er is minimaal iOS 10.2 vereist of nieuwer. Het voordeel van bellen via een 4G netwerk is dat de dataverbinding beschikbaar blijft tijdens als er een gesprek gevoerd wordt. Eerder werd de internetverbinding teruggeschakeld naar een 2G of 3G netwerk waardoor de snelheid enorm minder werd. Met 4G is de kwaliteit hiernaast beter, wordt er sneller verbinding gemaakt en is het bereik buitenshuis groter. Bellen via 4G kun je handmatig activeren. Dit doe je door te gaan naar Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data. Selecteer vervolgens de optie Gesprekken en data.

Het was vanaf afgelopen december al mogelijk om via de Wi-Fi-verbinding te bellen bij Vodafone. Dit werkt ook mogelijk gemaakt door de komst van iOS 10.2. KPN en Tele2 bieden de mogelijkheid al sinds vorig jaar aan terwijl T-Mobile er ook mee bezig is. Voor de goedkoopste iPhone abonnementen zit je goed op iAbonnement.com. Wij vergelijken meer dan 10..000 abonnementen.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…