Home Artikelen iPhone inleveren met het Apple Renew programma

iPhone inleveren met het Apple Renew programma

0
0

De presentatie van afgelopen maandag stond in het teken van de introductie van de iPhone SE en de kleinere iPad Pro. Er werd echter eerst stilgestaan bij wat Apple doet om het milieu te ontlasten. Sinds de introductie van de eerste iPhone in 2007 zijn er meer dan 231 miljoen iPhones verkocht. Een groot deel van deze iPhones zijn ingeleverd of hergebruikt maar uiteindelijk belandt een groot deel ervan bij het afval. Apple beseft wat de gevolgen zijn elektronisch afval en heeft het Apple Renew programma gepresenteerd. Apple Renew is een recycling programma voor iPhones en andere Apple apparaten.

Liam

Een belangrijk onderdeel van het Apple Renew programma is een robot genaamd Liam. Deze robot is ontwikkeld om de onderdelen van iPhones te demonteren zodat deze hergebruikt kunnen worden. Per jaar kan Liam meer dan een miljoen iPhones demonteren. Een iPhone die bij Apple binnenkomt door inruil of inleveren wordt beoordeeld. iPhones die niet hergebruikt kunnen worden gaan naar Liam die de iPhone uit elkaar haalt en de onderdelen scheidt. Deze onderdelen kunnen vervolgens hergebruikt worden voor andere doeleinden. Voorbeelden van wat Liam kan demonteren zijn:

  • lithium en kobalt uit de batterij
  • zilver en platina uit de printplaat
  • koper en goud uit de camera

Het Apple Renew programma is erop gericht om het consumenten makkelijker te maken om een oude iPhone in te leveren. De oude iPhone kan ingeleverd worden bij een Apple Store. Als er geen Apple Store bij je in de buurt zit dan kun je de iPhone ook opsturen naar Apple. Op de website van Apple kun je een label printen waarmee je de iPhone gratis naar Apple kunt verzenden. Het is ook mogelijk om andere Apple apparaten in te leveren zoals Macs en iPods. Op de iPhone verkopen pagina zijn andere recycling bedrijven te vinden die oude iPhones innemen. Deze bedrijven geven een vergoeding voor je werkende en niet-werkende iPhone.

Apple en het milieu

Tijdens de presentatie kreeg Lisa Jackson het woord, Apple’s vice president van Environment, Policy en Social Initiatives. Deze meldde dat Apple op dit moment al voor 93 procent duurzame energie gebruikt nadat Apple twee jaar geleden een doel van 100 procent duurzame energie had gesteld. In 23 landen zit Apple al op 100 procent. Hiernaast vertelde Lisa Jackson dat Apple voornemens is om de verpakking voor 100 procent uit papier wil laten bestaan. Op dit moment gebruikt Apple al voor 99 procent gerecycled papier voor de verpakkingen.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…