Home Artikelen iPhone met abonnement of prepaid?

iPhone met abonnement of prepaid?

0
24

Anno 2015 is de iPhone één van de meest bekende en populairste smartphones ter wereld. De iPhone is op dit moment verkrijgbaar in diverse modellen; los of in combinatie met een abonnement. Toen het toestel jaren geleden op de markt verscheen was het toestel exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile voor de eerste twee jaar. Tegenwoordig wordt de iPhone aangeboden door vrijwel elke aanbieder.

iPhone in combinatie met een abonnement

De iPhone is een prijzig toestel en wordt daarom het meest verkocht in combinatie met een abonnement. Bij diverse providers waaronder Telfort, KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 kan een iPhone in combinatie met een abonnement worden verkregen. De tarieven verschillen per provider maar zijn voor de consument interessant vanwege de concurrentie tussen de verschillende providers. Een abonnement is geschikt voor wie niet in één keer een groot bedrag wil uitgeven. Per maand wordt er een bedrag betaald voor het toestel en voor de bundel. De iPhone is ook gemaakt voor internet, data in het abonnement is dan ook zeker een must. De gemiddelde abonnementskosten van een iPhone liggen daarom ook hoog.

Eén- en tweejarige abonnementen

Bij abonnementen is er keuze uit één- en tweejarige abonnementen. Daarnaast moet er worden gekozen voor het aantal belminuten, sms’jes en data in de bundel. Vergelijk vervolgens de abonnementen van diverse providers. Een abonnement in combinatie met een ouder model iPhone zal goedkoper zijn dan wanneer je kiest voor het nieuwste model. Hetzelfde geldt voor een tweejarig abonnement dat goedkoper is dan een éénjarig abonnement. Dit heeft te maken met de periode waarin de provider de korting op het toestel terug moet verdienen. Hoe korter de periode, hoe meer er maandelijks betaald wordt voor het terugbetalen van de korting. De korting op de iPhone wordt immers in het abonnement verwerkt.

Prepaid iPhone

Het is ook mogelijk om een prepaid iPhone aan te schaffen. Je koopt een losse iPhone met een losse simkaart of een pakket met een simkaart. De prijzen voor losse iPhones liggen hoog. Het voordeel van een prepaid iPhone is dat je niet vast zit aan een abonnement voor lange tijd. Je kunt op kosten besparen door de belminuten en sms’jes laag te houden. Verbruik niet veel internet of maak gebruik van WiFi. De meest goedkope optie is om een iPhone los te kopen in combinatie met een sim only abonnement. Belminuten, sms’jes en data zijn prepaid vaak duur. Bij een sim only abonnement betaal je een bepaald bedrag per maand. De kosten per minuut, sms of data liggen bij een sim only abonnement een stuk lager. De meest gekozen optie blijft toch echt de iPhone in combinatie met een abonnement. Bij een abonnement hoeft er vaak maar een klein bedrag te worden bijbetaald voor het toestel. Dit betekent niet dat de iPhone “gratis” is. De kosten voor de iPhone worden dan via het abonnement afbetaald.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…