Home Artikelen iPhone opslagruimte vol? Bespaar opslagcapaciteit met deze 5 tips

iPhone opslagruimte vol? Bespaar opslagcapaciteit met deze 5 tips

0
0

De technologie is de laatste jaren sterk vooruit gegaan. Dat geldt helemaal voor de iPhone. De camera produceert gedetailleerde foto en de maximale video resolutie is aanzienlijk verbeterd. De games op de iPhone hebben de kwaliteit van console games en de apps worden steeds gecompliceerder. Al deze verbeteringen zorgen ervoor dat er meer ruimte in beslag genomen wordt. Zelfs gebruikers met een 64GB model kunnen te maken krijgen met een opslagruimte dat de maximale capaciteit bereikt heeft. Voor een 16GB model komt dit moment veel eerder en is tegenwoordig voor de meeste gebruikers niet meer voldoende. Met een 16GB model weet je bijna zeker dat de capaciteit bereikt gaat worden tenzij je deze tips volgt om ruimte vrij te maken op de iPhone.

Opslagruimte beheren

Wil je weten hoeveel opslagruimte beschikbaar is op je iPhone? Open de Instellingen app, ga naar Algemeen en vervolgens naar Opslag en iCloud gebruik. Je ziet vervolgens hoeveel GB nog beschikbaar is. Ga naar Beheer opslag om te bekijken welke apps de meeste opslagruimte gebruiken. De apps die het meest verbruiken staan bovenaan. Door naar de betreffende apps te gaan kun je opties bekijken om ruimte vrij te maken.

Ongebruikte apps verwijderen

Heb je apps op de iPhone staan die je nooit of bijna nooit gebruikt? Verwijder deze apps dan om eenvoudig en snel opslagruimte te besparen. Bijna iedereen vergeet om een app te verwijderen als deze niet gebruikt wordt waardoor de ongebruikte apps samen aardig wat ruimte in beslag nemen op een gemiddelde iPhone. Zelfs betaalde apps kunnen verwijderd worden als je ze niet vaak gebruikt. Na het verwijderen zijn de apps nog steeds gratis te downloaden als je de app toch later weer een keer nodig hebt. De meeste apps hebben een grootte van maximaal 50 MB maar sommige apps zoals games kunnen een grootte hebben van 200MB. Als je vijf van deze apps verwijderd is er weer 1GB extra opslagruimte beschikbaar. Om een app te verwijderen houdt je de app ingedrukt tot de apps beginnen te bewegen. Met het X icoon in de hoek kan de app verwijderd worden.

Video’s verwijderen

De bestanden op een iPhone die de meeste capaciteit in beslag nemen zijn video’s. Vooral de video’s met een hoge kwaliteit nemen veel ruimte in beslag. Een 1080p HD video die twee uur duurt neemt bijvoorbeeld maar liefst 3.5GB ruimte in beslag. Dit is een groot deel van de beschikbare capaciteit van een 16GB iPhone. Het kan gaan om een film die gedownload is maar ook video’s die ontvangen zijn per Whatsapp nemen veel ruimte in beslag. Bekijk welke video’s je wilt houden en welke verwijderd kunnen worden in de Foto’s app en dan naar het album Video’s. Druk op Wijzig in de rechter bovenhoek om de video’s te selecteren die je wilt verwijderen.

Foto’s verwijderen

Iedereen weet dat foto’s veel ruime in beslag nemen. Het nadeel van de goede iPhone camera is dat de foto’s meer ruimte in beslag nemen. Met honderden of duizenden foto’s in de Foto’s app weet je zeker dat er veel opslagruimte gebruikt wordt. Zet daarom de oudere of zelfs alle foto’s die je wilt bewaren op een computer of laptop. Hierna kunnen de foto’s verwijderd worden van de iPhone. Foto’s die niet bewaard hoeven worden kunnen direct verwijderd worden. Een andere tip die veel mensen niet kennen is het verwijderen van de normale foto tijdens HDR opname. Wanneer een foto met HDR geschoten wordt zijn er twee foto’s die opgeslagen worden. Niet alleen wordt de HDR foto opgeslagen (drie foto’s ineens) maar ook de normale foto. De foto wordt op deze manier twee keer opgeslagen op de iPhone. Om dit uit te schakelen zodat er maar één foto opgeslagen wordt ga je naar Instellingen > Foto’s en camera en schakel je Bewaar normale foto uit.

Whatsapp foto’s en video’s niet opslaan

Whatsapp is de meest gebruikt app in Nederland om berichten en multimedia naar anderen te versturen. Wat veel mensen als normaal beschouwen is dat foto’s en video’s die verzonden worden in een gesprek automatisch opgeslagen worden op de iPhone. Al deze foto’s en video’s nemen ruimte in beslag terwijl veel van deze foto’s en video’s niet bewaard hoeven te worden. Het is mogelijk om het opslaan van multimedia uit te schakelen in de Whatsapp instellingen. Druk op de titel van een gesprek en ga vervolgens naar Bewaar ontv media. Schakel het bewaren van media uit zodat de foto’s en video’s niet meer automatisch bewaard worden.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…