Home Nieuws iPhone SE geproduceerd voor 140 euro

iPhone SE geproduceerd voor 140 euro

0
0

Net zoals bij de iPhone 6S heeft onderzoeksbureau IHS de iPhone SE gedemonteerd en een berekening gemaakt van de productkosten. Het bureau stelt dat de iPhone SE 16GB voor circa 160 dollar gemaakt kan worden. Dit is omgerekend ongeveer 140 euro. De 64GB versie kost ongeveer 170 dollar of 150 euro om te maken. Apple betaalde voor het maken van de iPhone 6S circa 245 dollar (218 euro). Dit zijn de totale kosten voor de losse onderdelen en het in elkaar zetten van de smartphone. Er is geen rekening gehouden met andere kosten zoals transporten, onderzoek en verkoopkosten.

Winstmarge

Uit het onderzoek blijkt dat de winstmarge het hoogst is op de 64GB variant. Deze versie van de iPhone SE is 100 euro duurder op dit moment terwijl er in productiekosten maar een verschil is van 10 euro. De 16GB versie is te koop voor 489 euro en de 64GB versie voor 589 euro. Gezien de onderdelen is de winstmarge op de iPhone SE kleiner dan op de iPhone 6S.

Onderdelen

In de iPhone SE zijn veel onderdelen gebruikt die al eerder aanwezig waren in iPhones. Zo heeft de SE dezelfde processor en camerasensor als de iPhone 6S. Hiernaast zijn ook onderdelen uit de iPhone 6 aanwezig in de iPhone. Het display van de iPhone SE kost circa 20 dollar. Hoewel het display even groot is als het iPhone 5S display wordt het nu goedkoper gemaakt. Het display van de iPhone 5S kostte in 2013 nog 41 dollar. Lees hier meer over de iPhone SE.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…