Home Nieuws iPhone Siri nu ook in het Nederlands

iPhone Siri nu ook in het Nederlands

0
0

Siri is de spraakassistent op de iPhone waarbij met behulp van spraak allerlei dingen gedaan kunnen worden. Zo is het mogelijk om met alleen je stem berichten te versturen. Siri begrijpt wat je zegt en praat zelfs terug. De spraakassistent is al aanwezig in de iPhone vanaf de iPhone 4S. De introductie van deze iPhone is alweer drie jaar geleden. Deze drie jaar is Siri alleen beschikbaar geweest in het Engels. Dit is de reden dat veel Nederlanders Siri nog niet (veel) gebruikt hebben.

Siri in het Nederlands
Vanaf de nieuwe versie van het besturingssysteem iOS is het mogelijk om Siri te gebruiken in het Nederlands. Voor veel iPhone gebruikers is dit een verademing. De ondersteuning is plotseling ingebouwd in de beta versie van iOS 8.3. Deze versie is afgelopen nacht uitgebracht door Apple. De Nederlandse versie van Siri kan gekozen worden onder instellingen. Door Siri in het Nederlands in te schakelen is het mogelijk met Siri in het Nederlands te praten. Er kan nog alleen maar een mannenstem gebruikt worden. Een vrouwenstem is niet mogelijk. Dit is wel mogelijk met andere talen.

Andere talen en update
Siri zal niet alleen in het Nederlands beschikbaar komen maar ook in het Thais, Zweeds, Russisch, Deens, Turks en Portugees. Deze talen komen net zoals het Nederlands beschikbaar in iOS 8.3. Deze versie van iOS zal naar verwachting in maart of april worden geïntroduceerd.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…