Home iPhone verkopen

iPhone verkopen

Een iPhone heeft altijd een bepaalde waarde. Dit geldt zelfs voor iPhones ouder dan drie jaar. Een iPhone kan vaak hergebruikt worden of gerecycled. iPhones bevatten verschillende edelmetalen. Zo bevatten iPhones goud, zilver, platina, palladium, zink, tin en koper. Deze edelmetalen kunnen uit de iPhones gehaald en gerecycled worden. Dit betekent dat zelfs een vijf jaar oude iPhone nog een waarde heeft. Het is zonde om de iPhone in de la te leggen als reservetelefoon. Wat vaak gebeurt is dat er niet meer naar omgekeken wordt terwijl de waarde ieder jaar minder wordt. Het is verstandig om de iPhone te verkopen in dat geval. Geef de iPhone een tweede leven, je helpt er ook het milieu mee. Heb je een oude iPhone waar je niets meer mee doet? Dan heb je verschillende opties om er geld voor te krijgen.

Recycling bedrijven

De eerste optie is het verkopen van de iPhone aan één van de online recycling bedrijven. Het voordeel van deze bedrijven is dat men ook geld betaalt voor defecte en niet-werkende iPhones. Een gebroken display is geen probleem. Op de websites van de recycling bedrijven is direct te zien hoeveel je voor je oude iPhone kunt krijgen. Als het bedrag je bevalt dan vul je je gegevens in waarna je instructies ontvangt om de iPhone te versturen. De iPhone kun je gratis versturen naar de opkoper waarbij de iPhone verzekerd is tijdens de verzending. Na een controle bij binnenkomst wordt het geld vervolgens zo snel mogelijk naar je overgemaakt. Dit is meestal al binnen een dag na binnenkomst en controle. Dit zijn de populaire opkopers van iPhone toestellen die doorgaans het meest betalen voor je oude iPhone:

Tweedehands website

De tweede optie waar veel mensen gebruik van maken is de iPhone verkopen op een tweedehands website zoals Marktplaats of Speurders. Het voordeel is dat je zelf de prijs kunt bepalen. Er kleven echter ook nadelen aan vast. Je wordt verschillende keren gebeld door potentiële kopers die geregeld zelfs op de dag van verkoop afhaken. Dat is nu eenmaal hoe het het tegenwoordig werkt op een tweedehands website. De onzekerheid over de verkoop is vaak groot als de iPhone nog niet verkocht is. Wat veel mensen ook niet waarderen zijn de onbekende personen aan de deur en de kans op oplichting. Veel mensen wijken daardoor steeds vaker uit naar de eerste optie.

Oude iPhone inleveren

Heb je een oude iPhone waar je niets meer mee doet omdat deze kapot is of beschadigd? Dan is het mogelijk om de iPhone in te leveren bij een goed doel. Het doneren van een mobiele telefoon zorgt ervoor dat de kerk of stichting de vergoeding uitgekeerd krijgt. Als je een ander merk telefoon hebt dan een iPhone kijk dan op www.oudetelefooninleveren.com. Iedere mobiele telefoon is in te leveren maar de staat van het toestel, de leeftijd en de originele prijs zijn van belang om de waarde te bepalen. Voor sommige telefoon krijg je veel terug, voor andere slechts een euro.

Steun het milieu

Oude iPhones die op de afvalstortplaats eindigen brengen schade toe aan het milieu. Dit komt doordat iPhones niet alleen edelmetalen bevatten maar ook giftige stoffen. Deze giftige stoffen zijn gevaarlijk voor mensen maar ook voor het milieu. Stoffen zoals arseen, beryllium, lood en cadmium lekken uit de iPhone als deze op de afvalstortplaats belandt. Dit gebeurt niet meteen maar wel na enige tijd. De andere delen van de iPhone worden ook niet afgebroken waardoor het negatieve effect op het milieu lang aanhoudt. Door het lekken van de giftige stoffen komen deze in de aarde terecht waardoor de omgeving vervuild raakt. Door de iPhone te verkopen aan een recycling bedrijf wordt voorkomen dat dit gebeurt. Het recycling bedrijf zorgt voor een juiste verwerking van de oude iPhone.