Home iPhone verzekeren

iPhone verzekeren

Bij het aanschaffen van een iPhone is het mogelijk een verzekering af te sluiten. Wanneer een iPhone verzekerd is draai je bij diefstal, een ongeluk of vallen niet zelf voor de kosten op. Dit kan bij een verzekeraar of bij je provider. Ook is het mogelijk om bij Apple een langere garantie te kopen. Het afsluiten van een verzekering voor de iPhone is niet verplicht, dit is je eigen keuze. Het is een afweging tussen de kosten van de verzekering en het risico op schade. Dat verschilt per persoon. Vaak geeft het toch een fijn gevoel als het toestel is verzekerd.

Veel Nederlanders sluiten dan ook graag een verzekering af. Of het slim is? Dan verschilt per geval. Het is in ieder geval slim dat je nadenkt over de mogelijke gevolgen en hoe je de risico’s die je loopt kunt verminderen. Mocht je nadenken over een verzekering voor je nieuwe iPhone, dan zijn dit de verzekeraars die deze verzekeringen aanbieden.

nowinsure
Bekijk NowInsure verzekeringen

Wanneer een iPhone verzekering nemen?

Eigenlijk zou je alleen een iPhone verzekering moeten afsluiten als de mogelijke schade groter zal zijn dan het geld dat je achter de hand hebt voor noodgevallen. Je betaalt voor een verzekering maandelijks een bepaald bedrag voor iets waarvan je niet zeker weet of het gaat gebeuren. Als er gedurende de looptijd niets gebeurt dan ben je je geld kwijt en zie je er niets voor terug. Dat is nu eenmaal hoe een verzekering werkt. Je zou dit bedrag ook iedere maand zelf apart kunnen houden voor onverwachte kosten. Als er dan wat gebeurt met de iPhone dan heb je geld achter de hand voor een reparatie. Als de schade al snel na aankoop ontstaat dan heb je echter nog niet veel gespaard. Daarom betalen veel mensen liever een maandelijks bedrag dan dat zij plots met een grote uitgave worden geconfronteerd.

iPhone 6s gebogen

Hoe zuinig ben je op de iPhone?

Wanneer je weet dat je slordig bent en niet zuinig met je iPhone omgaat is het verstandig een verzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het scherm van een iPhone is van glas. Dit is versterkt glas dat niet snel barst maar iedereen weet dat het wel degelijk mogelijk is. Wie kent er immers niet een kennis met barsten in het smartphone scherm? Als je zuinig en voorzichtig bent met je iPhone dan moet je afwegen of een verzekering afsluiten echt nodig is.

Welke dekking?

Voor het afsluiten van een iPhone verzekering is het van belang eerst goed te kijken of er een toestelverzekering nodig is. Diefstal of verlies wordt in bepaalde gevallen door de inboedelverzekering gedekt als het om een inbraak gaat. Apple biedt standaard één jaar garantie op je iPhone maar in de EU geldt een wettelijke garantie van twee jaar. Als de iPhone defect raakt in deze periode dan is de winkelier of provider waar het toestel vandaan komt het eerste aanspreekpunt. Als de schade niet onder de garantie valt dan kan de verzekeraar van de iPhone benaderd worden voor een vergoeding of reparatie van de schade. De verzekeraars die iPhone verzekeringen aanbieden dekken vrijwel alle schade die ontstaan is door vallen en stoten. Het is ook mogelijk om de iPhone te verzekeren tegen diefstal.

iPhone verzekering afsluiten

Bij alle Nederlandse providers is het mogelijk een toestel te verzekeren. Ook bij verzekeraars die gespecialiseerd zijn in toestelverzekering zoals Coveryou is dit mogelijk. Laat je in de winkel niet meteen een verzekering aanpraten. Bekijk eerst hoe je verzekerd bent en of het echt nodig is om de iPhone te verzekeren. Je hoeft de verzekering niet direct in de winkel af te sluiten. Dit kan bij de meeste verzekeraars tot de iPhone maximaal 6 maanden oud is. Dit geeft je genoeg tijd om te bepalen of je een verzekering voor de iPhone wil en welke dekking je wilt.

Bekijk iPhone verzekeringen

AppleCare+

Apple biedt ook een soort verzekering met AppleCare+. De iPhone mag dan voor €99 twee keer worden gerepareerd met een eigen risico van €69. Je hebt voor een periode van twee jaar recht op deskundige ondersteuning per telefoon en is de iPhone gedekt tegen hardware reparaties. Het AppleCare+ programma is niet zo uitgebreid als een telefoonverzekering. Dit komt doordat diefstal en verlies van de iPhone niet onder de dekking vallen. Het gaat bij de AppleCare+ dekking enkel om schade aan het toestel. Doordat de schade het grootst is als de iPhone verloren of gestolen wordt is de dekking minder goed dan bij een telefoonverzekering. Als je al een iPhone verzekering hebt dan is AppleCare+ niet nodig. Er is dan sprake van een dubbele dekking waardoor je betaalt voor iets dat je niet nodig hebt. In dit artikel wordt AppleCare+ met een telefoonverzekering vergeleken.