Home iPhone X abonnement

iPhone X abonnement

iphone x

Samenvatting iPhone X

De iPhone X is het high-end model van 2017: met meer features dan je van hebt kunnen dromen. Deze premium versie van de iPhone beschikt over technologie van de hoogste plank en heeft een glazen behuizing, een 5.8 inch OLED display zonder randen en een home button die verdwenen is. De Apple A11 bionic chipset voorziet de iPhone X van de brute rekenkracht maar presteert ook uitermate goed in de verfijnde taken. Samen met iOS 11 en 3GB werkgeheugen is dit bijna een garantie voor een snelle smartphone. De batterij is voor de eerste keer draadloos op te laden maar ook sneller dan ooit tevoren. Met behulp van de geavanceerde gezichtsscanner is het mogelijk om de smartphone te ontgrendelen.

5.8 inch OLED display, Apple A11 chipset, draadloos opladen..

Abonnement

De iPhone X is nu te koop. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt en zolang de voorraad strekt: bestel de iPhone X nu en je bent één van de gelukkigen die het populaire model mag ontvangen. De splinternieuwe iPhone is verkrijgbaar in het spacegrijs en zilver en te koop met 64GB of 256GB opslagcapaciteit. Bekijk hieronder welke provider de voordeligste iPhone X aanbieding heeft. In de vergelijker worden meer dan 240.000 iPhone abonnementen getoond.


Display

iphone x grootDe iPhone X is uitgerust met een Super Retine HD display van 5.8 inch met een resolutie van 1125 x 2436 pixels. De iPhone 7 en 7 Plus uit 2016 hebben een display van respectievelijk 4,7 en 5,5 inch groot. Het grotere display betekent niet dat het iPhone X toestel gigantisch is geworden. Apple heeft de “bezels” naast het scherm te verkleind waardoor de behuizing minder ruimte inneemt. Dit zorgt voor een grotere screen-to-body ratio. Bij de iPhone 7 is dit 65.6% terwijl dit bij de iPhone X opgelopen is tot meer dan 82%.

OLED technologie

De iPhone heeft jarenlang uitsluitend LCD schermen gehad maar daar is nu verandering in gekomen. De iPhone X heeft als eerste iPhone namelijk een OLED display. Dat Apple overgestapt is naar OLED technologie heeft een reden. Terwijl LCD zich bewezen heeft en het meest voorkomende display is wordt OLED gezien als de toekomst. Zo heeft dit type scherm een hoger contrast tussen zwart en wit. Als een OLED scherm op zwart staat dan is dit ook echt zwart, wat bij LCD niet het geval is. Hiernaast zijn de zogenoemde viewing angles beter bij een OLED scherm. Het OLED scherm dat benut wordt door de iPhone X loopt van edge-to-edge, met minimale randen aan alle zijden. Dit is het heden en de toekomst van de smartphone. Na de laatste LG en Samsung smartphones met dit kenmerk kan Apple niet achterblijven. De iPhone X is de eerste Apple smartphone met het Super Retina HD display.

Hogere screen-to-body ratio

18.5:9 beeldverhouding

Zoals eerder al bleek uit een Economic Daily News (EDN) rapport heeft de iPhone X geen 16:9 beeldverhouding. Dit is een typische beeldverhouding die in de toekomst gewijzigd gaat worden nu steeds meer smartphones overstappen naar 18:9 en hoger. Met een langer scherm en gelijke breedte verandert de verhouding, de iPhone X heeft daarom een scherm met 18.5:9 verhouding. Dit komt overeen met de eerder dit jaar geïntroduceerde Samsung Galaxy S8.

True tone

De nieuwe OLED smartphone van Apple beschikt over een True Tone scherm zoals eerder al gelekt was door MacRumors. Dit is een technologie waarbij sensoren het licht in de omgeving analyseren en hierop de kleuren en de helderheid van het scherm automatisch aanpassen. Als je bijvoorbeeld ’s avonds de smartphone gebruikt dan wordt het gebruik van blauw verminderd, zodat je beter kunt slapen. Overdag wordt het beeld geler, vooral als er licht van gloeilampen is in de omgeving. Op dit moment heeft alleen de 9,7 inch iPad Pro een True Tone-scherm, en nu ook de iPhone X.

A11 bionic chipset

De iPhone X heeft onder de motorkap een nieuwe Apple A11 chipset. Dit jaar wordt de chipset alleen door het Taiwanese TSMC gemaakt met het nieuwe 10 nanometer productieproces. Wat dit betekent is dat de chipset kleiner van omvang is maar ook krachtiger en zuiniger dan vorige jaren. Het is een nieuwe hexa-core chipset met zes kernen, wat een verbetering is ten opzichte van de vier kernen in de A10 chipset. De processor kan meer berekeningen uitvoeren maar werkt ook zuiniger dan de voorganger.

RAM

Het Random Acces Memory, oftewel het RAM, is voor deze nieuwe iPhone ruim voldoende met 3GB. Ter vergelijking, de iPhone 7 heeft op dit moment 2GB RAM. In het verleden heeft Apple laten zien dat het simpelweg niet zoveel RAM nodig heeft om een iPhone optimaal te laten presteren. Terwijl concurrenten de vlaggenschip toestellen steeds vaker voorzien van een 4GB of zelfs 6GB chip blijft Apple volhouden met minder. In sommige gevallen is minder echt meer; dat laat Apple al jaren zien met de iPhone.

iphone x plat

Opslagruimte

Met Instagram, Snapchat en Facebook is het delen van media aan de orde van de dag. Al deze foto’s en video’s worden opgeslagen in de geheugenchip. Nu we steeds meer opslagruimte nodig hebben wordt Apple gedwongen om meer ruimte beschikbaar te stellen in de iPhone. De iPhone X is beschikbaar in een variant met 64GB opslagruimte en er is ook nog een variant met 256GB capaciteit.

Draadloos opladen

Alle drie 2017 modellen kunnen draadloos opladen, uiteraard ook de iPhone X. Het wordt de eerste keer dat een Apple smartphone draadloos op te laden is. Tot op heden heeft geen enkele iPhone deze feature gehad. Concurrenten maken al langer gebruik van deze technologie waardoor het niet de vraag was of maar wanneer de iPhone deze feature ook krijgt. Alle laders die gebruik maken van Qi kunnen gebruikt worden om de iPhone X op te laden.

Draadloos opladen: voor het eerst met een iPhone

Vingerafdrukscanner

Anders dan bij de voorgaande modellen is de vingerafdrukscanner de grote afwezige. Door het grote scherm is er simpelweg geen ruimte voor de scanner. Apple volgt hiermee het voorbeeld van de Samsung Galaxy S8, alleen dan met de sensor niet naast de camera maar virtueel in het scherm verwerkt. In één van de eerste versies van iOS 11 was a; te zien dat er extra ruimte beschikbaar was voor een virtuele home button. De implementatie van de scanner in een OLED-scherm leidde tot technische problemen waardoor Apple ervoor kiest om volledig voor gezichtsherkenning via 3D-scantechnologie te gaan. De scanner heeft slechts enkele honderden milliseconden nodig en ook als de iPhone 8 plat op tafel ligt moet het werken.

3D sensor

iphone xDe high-end iPhone X met OLED scherm zit boordelvol technologie, waaronder de nieuwe 3D sensor. Met deze sensor komt augmented en virtual reality dichterbij; Apple is er ieder geval mee bezig om op de korte termijn een product in deze categorie te lanceren. Er waren al 3D technologieën beschikbaar voor de desktop en tablet. Deze kunnen gebruikt worden voor gezichtsherkenning, gebaren, 3D modellen en verbetering van de fotokwaliteit. Vooral dit laatste en het uitbeelden van 3D modellen bieden mogelijkheden voor Apple. Denk hierbij aan nieuwe AR en VR apps die van de sensor gebruik kunnen maken. Een 3D sensor kan net zoals het menselijk oog diepte creëren. Himax is de aangewezen fabrikant om de technologie aan te leveren. De 3D camera wordt vervaardigd door Finisar, die de camera uitrust met vertical-cavity surface-emitting lasers (VCSEL).

Kleuren

De nieuwe OLED iPhone is in minder kleurvarianten verkrijgbaar. Dit is omdat Apple aan de voorkant gebonden is aan de bovenste rand van het scherm. Deze rand is uitgesneden en is alleen beschikbaar in monochrome kleuren. Om dit niet teveel van de kleur van de achterkant te laten afwijken kiest Apple ervoor om een gelimiteerd aantal kleuren te gebruiken. Dit zijn de kleuren zilver en space grey. In vergelijking met de iPhone 7 zijn dit veel minder kleuropties. De iPhone 7 is verkrijgbaar in zes varianten: zwart, jet zwart, zilver, goud, rosegoud en rood.

Camera

iphone x cameraDe camera aan de achterkant van iPhone X is waar het om draait. Deze prachtige camera heeft meer features dan je ooit nodig hebt. Met de 12 megapixel camera leg je alles zo levendig mogelijk vast. Het is niet een normale camera maar een zogenoemde dual-camera. Twee sensors van 12 megapixel werken samen om de allerbeste kwaliteit te garanderen. Deze opstelling biedt ook nieuwe mogelijkheden die je eerder misschien al ontdekt hebt in de iPhone 7 Plus zoals de Portretmodus. Video’s maak je met de camera in 4k op 60 fps en voor 1080p-video’s op 240 fps. De camera aan de voorkant heeft een 7 megapixel sensor met een videoresolutie van 1080p maken op 30 fps.

Release datum

De nieuwe iPhone modellen zijn op 12 september 2017 door Apple gepresenteerd. De smartphone is niet direct na de presentatie beschikbaar. De releasedatum vindt op een latere datum plaatsen. Het is op dit moment nog niet mogelijk om een pre-order te plaatsen bij één van de Nederlandse verkopers waaronder KPN, Vodafone en T-Mobile maar ook diverse retailers zoals Belsimpel en Mobielnl. Al deze aanbieders worden in onze vergelijker getoond. De échte leveringen van de OLED Apple smartphone vinden vanaf 3 november plaats.

Wij vergelijken de tarieven van de iPhone X abonnementen direct nadat het toestel beschikbaar is. Volg ons blog door iAbonnement op Facebook te liken. Je blijft dan op de hoogte van het recente nieuws over de iPhone X.