Home iPod

iPod

De iPod van Apple is een muziek- en mediaspeler die gedragen kan worden. Het populaire product van Apple is in 2001 op de markt gebracht. Er zijn wereldwijd al meer dan 250 miljoen iPods verkocht. Door het eenvoudige design en de gebruiksvriendelijke bediening is de iPod snel populair geworden. Door de jaren heen zijn er veel verschillende varianten uitgebracht van de iPod. De eerste iPod had nog de grootte van een sigarettenpakje en ongeveer dezelfde dikte terwijl de huidige generatie Shuffle nog maar een grootte heeft van circa 3 x 3 cm en een dikte van 9 mm.

ipodmodellen

Verschillen tussen iPod modellen

Alle iPod modellen, behalve de Shuffle, beschikken over een display waar de muzieknummers en het menu op getoond worden. Op de nieuwere iPod modellen is het ook mogelijk om foto’s weer te geven, video’s te bekijken en spelletjes te spelen. De iPod is hierdoor niet meer alleen een muziekspeler zoals in de eerste generatie. Veel modellen zijn uitgerust met een kenmerkende bediening door middel van vijf knoppen die in een wiel geplaatst zijn. De iPod Touch is een uitzondering. Deze iPod heeft veel weg van een iPhone met een touch display. De muzieknummers en video’s kunnen niet op de iPod gedownload worden. Om deze bestanden op de iPod te krijgen is een verbinding met een computer nodig waar iTunes op geïnstalleerd is. Met iTunes kunnen de bestanden overgezet worden op de iPod. Bij de meeste modellen wordt er een verbinding gemaakt met een USB-kabel maar in sommige nieuwe modellen is dit ook een draadloze verbinding met een computer mogelijk of met iCloud.

iPod beschikbaarheid

De iPod modellen zijn beschikbaar is verschillende kleuren en geheugencapaciteiten. Bij de aankoop van een iPod worden oordopjes meegeleverd. Deze oordopjes hebben een witkleur die past bij de iPod. Op dit moment zijn er drie iPod modellen te koop in de Apple Store. Dit zijn de iPod Touch, iPod Nano en de iPod Shuffle.

ipodtouch

iPod Touch

De iPod Touch heeft veel weg van de iPhone maar er kan niet mee gebeld worden. Voor de rest zijn veel van de mogelijkheden hetzelfde. De eerste versie van de iPod Touch werd op 5 september 2007 uitgebracht. De Touch draait op het iOS besturingssysteem. De huidige generatie iPod Touch is beschikbaar in de kleuren spacegrijs, zilver, goud, roze en blauw. Deze iPod heeft een A8-chip, 8 megapixel iSight camera, 1.2 megapixel FaceTime HD camera en draait op iOS 8.

ipodnano

iPod Nano

De eerste iPod Nano is op 7 september 2005 geïntroduceerd en verving hiermee de iPod Mini. De Nano naam van de iPod is afkomstig van de grootte. De iPod Nano was aanzienlijk kleiner dan de normale iPod. De huidige iPod Nano is beschikbaar in de kleuren in spacegrijs, zilver, goud, roze en blauw. Het beschikt over 2,5 inch Touchscreen, Bluetooth en een opslagcapaciteit van 16 GB voor muziek, foto’s en video’s.

ipodshuffle

iPod Shuffle

De eerste iPod Shuffle is in januari 2005 door Apple aangekondigd. Dit iPod model beschikt niet over een display en heeft een veel kleiner formaat dan de andere iPod modellen. Er kunnen geen video’s of foto’s op bekeken worden. Door het ontbreken van het display is de iPod Shuffle aanzienlijk goedkoper. De huidige iPod Shuffle is beschikbaar in de kleuren spacegrijs, zilver, goud, roze en blauw. Er worden meerdere afspeellijsten ondersteunt en de Shuffle beschikt over VoiceOver. De iPod Shuffle heeft een opslagcapaciteit van 2 GB voor muziek.