Home Artikelen Is de iPhone 7 echt waterdicht?

Is de iPhone 7 echt waterdicht?

0
0

De iPhone 7 is aangekondigd en vanaf nu ook te verkrijgen. Het toestel heeft heel wat verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers. Zo heeft het toestel de IP67 certificering. Dit houdt in dat de iPhone stof- en waterdicht is. De IP67 standaard houdt in dat het toestel tot een halfuur op een meter onder water kan worden gelegd zonder dat het toestel hierdoor schade ondervindt. Om erachter te komen of het toestel dit echt aankan, moet je dit natuurlijk testen. Een aantal YouTubers hebben al filmpjes online gezet waarin zij testen of de iPhone 7 daadwerkelijk waterdicht is.

Tests

Op het YouTube kanaal So Bad So Good wordt door de YouTuber getest of de iPhone 7 bestand is tegen de zee. Het toestel wordt in het filmpje zo’n 20 seconden op een meter diepte gehouden. Het filmpje met de titel “We Dropped The iPhone 7 In The Ocean. This Is What Happened” is één van de eerste tests met de iPhone 7 en water. De video is opgenomen bij het iconische Bondi Beach in Sydney, Australië. Het is echter slechts een korte test waarbij de iPhone 7 niet lang onder water gehouden wordt.

Een uitgebreidere test wordt gedaan door iFixit waarbij een livestream werd gehouden. Daarbij werd de iPhone wel 7,5 uur onder water gehouden en aan het einde van de video werkt de iPhone nog.

Uit een filmpje op het YouTube kanaal Infohut blijkt dat de iPhone nog werkt nadat deze in een glas water wordt gehouden en wanneer er limonade of koffie over het toestel wordt heen gegoten. Het scherm blijkt vacuüm afgesloten van de rest van de behuizing.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…