Home Artikelen Apps iTunes en App Store

iTunes en App Store

0
0

iTunes Store

De iTunes Store is een app dat standaard in elk iOS apparaat aanwezig is zoals de iPhone, iPad en iPod Touch. De app kan niet verwijderd worden. Met de app kunnen muzieknummers en albums gekocht worden maar ook films, televisieshows, ringtones en meer. Door de app is het niet nodig om het product te kopen met iTunes op de pc en het dan weer te synchroniseren. De iTunes app kan ook gebruikt worden om de aankoop nog een keer te downloaden naar het Apple apparaat waar de app op draait. Deze functie werkt echter niet voor ringtones. Op alle Apple apparaten met de iTunes App kan ingelogd worden met het Apple ID.

Previews en wishlists
In de iTunes app kunnen previews getoond worden van de beschikbare media. Clips van 90 seconden kunnen bekeken of geluisterd worden voordat je een aankoop doet. Op deze manier kun je beoordelen of je het wilt kopen of niet. Het is ook mogelijk om producten toe te voegen aan de wishlist. Je kunt dan later het product makkelijk terugvinden en alsnog kopen als je dat wilt.

App Store

De App Store van Apple werd door Steve Jobs in juli 2008 geopend. Tijdens de introductie van de App Store waren er nog maar 500 apps beschikbaar. Dit aantal is de laatste jaren explosief gestegen. In november 2014 waren er maar liefst meer dan 1.3 miljoen apps beschikbaar in de App Store van Apple. De ontwikkelaars van apps hebben ingezien dat er snel veel verkopen kunnen plaatsvinden als een app populair is. Van alle inkomsten die behaald worden door de verkoop van apps krijgt de ontwikkelaar van de app 70% mee. Dit heeft de ontwikkelaars van apps gestimuleerd om nog meer en nog betere apps te ontwikkelen voor de App Store.

De App Store is beschikbaar op de iPhone, iPad, iPod Touch en via iTunes op de pc. De apps die gekocht worden in de App Store kunnen direct op het Apple apparaat geïnstalleerd worden of opgeslagen op de pc. Er zijn gratis apps beschikbaar maar ook apps die een vergoeding vragen tot maar liefst 1000 euro.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Apps

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…