Home Artikelen Apps Meest gebruikte iPhone apps

Meest gebruikte iPhone apps

0
0

Er zijn ontzettend veel apps te downloaden in de App Store voor de iPod Touch, iPad en iPhone. Dagelijks komen er tientallen of wel honderden nieuwe apps bij. Een aantal apps zijn natuurlijk onmisbaar voor iedere iPhone gebruiker. Hieronder staan er daarvan een aantal op een rij.

Whatsapp

Whatsapp is dé dienst die tegenwoordig iedereen gebruikt voor het sturen van berichtjes. Deze app doorzoekt je telefoondienst en vindt zo automatisch de mensen uit je telefoonlijst die de applicatie ook gebruik. Met de dienst kunnen gratis berichten, foto’s, video’s en meer worden verzonden. Ook kan er in de app een groepsgesprek worden aangegaan met tien anderen. Whatsapp downloaden kost €0,79.

Shazam

De ideale app om erachter te komen wat de naam van de artiest is en de naam van het liedje is dat je ergens hoort, is Shazam. Wanneer je op de Shazam-knopt drukt luistert de app een aantal seconden naar de muziek vervolgens verschijnt het nummer met de artiest. Liedjes die worden herkend met Shazam worden in een lijstje onthouden. Deze app is gratis.

Nu

De meest beknopte en snelste Nederlandse nieuwssite is ook beschikbaar als iPhone app. De Nu.nl app heeft een voorpagina waarop alle categorieën staan weergegeven waaronder economie, algemeen nieuws, sport, tech en overig. Ook wordt onder andere het weerbericht, de AEX standen en het filenieuws weergegeven. De app is gratis.

9292ov

Voor wie veel reist met het openbaar vervoer is de 9292ov app een echte musthave. Deze app laat vertrektijden en bestemmingen zien van trams, metro’s en bussen in de buurt. Daarnaast beschikt de app over een uitgebreide routeplanner. Deze app is gratis.

Dropbox

Met de Dropbox app voor de iPhone kan iedereen zijn eigen opslagruimte van deze gratis dienst ook met de iPhone benaderen. Bestanden kunnen hier in mappen worden ingedeeld en als favoriet worden gemarkeerd zodat ze ook offline kunnen worden geopend. Er hoeft alleen een gratis account te worden aangemaakt en de app is ook gratis te downloaden.

Twitter

Twitter is een enorm populair sociaal medium onder jong en oud. De Twitter app is ook te downloaden voor de iPhone. Op Twitter kan men zich abonneren op de berichten van anderen en zo op de hoogte van diens opmerkingen en belevenissen blijven. Zelf kunnen er ook berichten worden getweet. Twitter is gratis en heeft vele functies. Ook de Twitter app voor de iPhone is gratis te downloaden.

Instagram

Met de Instagram app kunnen foto’s worden voorzien van een prachtige uitstraling en vele effecten. Het is een op zichzelf staand sociaal netwerk waarbij foto’s kunnen worden gedeeld nadat deze zijn bewerkt. Ook kan je foto’s van andere Instagram fotografen bekijken, liken of op de foto reageren. De app is gratis te downloaden.

Uitzending gemist

Ook op de iPhone is het mogelijk om programma’s als Pownews, de Wereld Draait Door en het NOS Journaal terug te kijken. Dit is mogelijk met de Uitzending Gemist app voor de iPhone. Met een mobiele 3G verbinding of met Wi-Fi kunnen uitzendingen worden teruggekeken. Deze app is gratis te downloaden.

Weather Pro

De iPhone beschikt natuurlijk over een reeds geïnstalleerde weer applicatie maar deze is niet erg uitgebreid. WeatherPro is een zeer uitgebreide weerapp. Locaties kunnen in de app worden toegevoegd en vervolgens zie je de onder andere wat de temperatuur, de luchtdruk, de neerslag en maximale kracht van windstoten de komende week hier zal zijn. Daarnaast is er een buienradar aanwezig en kaarten voor specifieke gelegenheden. Deze app kost €2,99.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Apps

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…