Home Nieuws Minder iPhones verkocht dan vorig jaar

Minder iPhones verkocht dan vorig jaar

0
0

Apple heeft de kwartaalcijfers over het eerste kwartaal van 2016 bekend gemaakt. Het bedrijf heeft in het eerst kwartaal van 2016 51,2 miljoen iPhones verkocht. Dat is minder dan in dezelfde periode van afgelopen jaar toen er nog 61,2 miljoen iPhones verkocht werden. Het is voor het eerst dat de iPhone verkopen dalen. De omzet is hierdoor ook gedaald wat de eerste keer is in 13 jaar. De omzet in het eerste kwartaal bleef steken op 50,6 miljard dollar. In het eerste kwartaal van 2016 draaide Apple een omzet van 58 miljard dollar was. De nettowinst voor Apple eindigde op 10,5 miljard dollar. Dit is een aanzienlijke daling in vergelijking met de nettowinst van 13,6 miljard dollar in de eerste drie maanden van 2015.

iPads en Macs

Het aantal verkochte iPads en Macs is ook gedaald in vergelijking met vorig jaar. In het eerste kwartaal gingen er 10,2 miljoen exemplaren over de toonbank. Een jaar eerder waren dit er nog 12,6 miljoen. Niet alleen de iPhones en iPads werden minder verkocht maar ook de Macs deden het minder goed. In het eerste kwartaal werden er 4 miljoen verkocht. Dat is een half miljoen minder dan in het eerste kwartaal in 2015.

Dalende verkopen

Apple heeft het niet makkelijk op de smartphone markt. Concurrenten zoals Samsung komen steeds dichterbij met smartphones die betere specificaties en prestaties hebben dan de iPhone. De Samsung Galaxy S7 is hier een voorbeeld van. Hiernaast melden kenner dat Apple niet vernieuwend genoeg is geweest in de laatste modellen. De lage dollarkoers helpt Apple ook niet en in China heeft het bedrijf te maken met een dalende vraag.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…