Home Artikelen Apple Pay NFC technologie voor de iPhone

NFC technologie voor de iPhone

0
1

NFC is een afkorting voor Near Field Communication. Dit is een draadloze technologie dat een snelle groei heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren. In 2012 waren er al circa 120 miljoen smartphones met NFC technologie. Het jaar erop was dit aantal al meer dan verdubbeld tot meer dan 275 miljoen. In 2014 waren er 416 miljoen smartphones met NFC. Dit geeft aan hoe snel de technologie is opgenomen in de features van smartphones. Het wordt verwacht dan meer dan 75% van de smartphones in 2020 over NFC beschikt.

Bluetooth

NFC werkt op min of meer dezelfde manier als Bluetooth. Het verschil is echter dat NFC op een kortere afstand werkt en minder energie verbruikt. Met NFC kan data draadloos worden verstuurd naar andere apparaten. Voor Apple Pay gaat het om het betalen van een dienst of product. Dit wordt gedaan door data gekoppeld aan een creditcard te verzenden naar het betaalapparaat. Er kan ook muziek verstuurd worden via NFC.

Apple Pay

Het is sinds de iPhone 6 modellen ook beschikbaar op de iPhone waar andere fabrikanten al eerder NFC hadden toegevoegd aan de features. Voor de iPhone is NFC een essentieel onderdeel om gebruik te kunnen maken van Apple Pay. Met Apple Pay is het mogelijk om draadloos te betalen. Alleen de vingerafdruk is nodig om een betaling te verifiëren. Dit is de belangrijkste feature waar NFC een onderdeel van is.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Apple Pay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…