Home Nieuws Nieuwe 4 inch iPhone SE door Apple gepresenteerd

Nieuwe 4 inch iPhone SE door Apple gepresenteerd

0
0

Apple heeft vanavond een speciaal pers event gehouden waarin de nieuwe Apple producten op spectaculaire wijze gepresenteerd zijn. De presentatie werd op het hoofdkantoor van Apple gehouden in Cupertino. Tim Cook, CEO van Apple, nam het woord om de producten toe te lichten in de stijl zoals we dat gewend waren van wijlen Steve Jobs. Eén van de producten die gepresenteerd zijn is de iPhone SE. Er werd al maanden gespeculeerd over de nieuwe iPhone die vernoemd is naar “Special Edition” verwijzend naar het unieke karakter van de kleinere iPhone.

iPhone SE

Het is nog niet eerder voorgekomen dat Apple zo vroeg in het jaar een nieuwe iPhone gepresenteerd heeft. Normaal gesproken wordt een nieuwe iPhone aan het einde van de zomer gepresenteerd. De laatste jaren was dit in de maand september. Mogelijk stapt Apple af van deze traditie zodat het twee keer per jaar een nieuwe iPhone kan introduceren. De iPhone SE is vanaf 24 maart als pre-order te bestellen waarna het in de eerste landen op 31 maart verkrijgbaar is. De verwachting is dat de iPhone SE een week later in Nederland te koop is. Dit zijn de specificaties van de iPhone SE.
hero_static_large

  • Design met afgeronde hoeken
  • 4 inch Retina display zonder 3D-Touch
  • 64-bit A9- en M9 chipset
  • 12 megapixel camera met 4K video-opname en Live Photos
  • 1.2 megapixel frontcamera met 720p video-opname en Retina Flash
  • NFC-chip voor Apple Pay
  • Beschikbaar met 16GB en 64GB opslagcapaciteit
  • Vanaf prijs: $399,- voor 16GB en $499,- voor 64GB

Meer over de iPhone SE is te lezen op deze pagina.

9,7 inch iPad Pro

De presentatie ging niet alleen om de iPhone SE. Een kleiner model van de iPad Pro werd ook gepresenteerd door het technologiebedrijf. Dit model heeft een Retina display van 9,7 inch. Dit formaat heeft veel verkopen opgeleverd voor Apple. Tot vandaag heeft Apple meer dan 200 miljoen iPads verkocht met een 9,7 inch display. Nieuw aan dit model is de roségouden kleur maar er is meer. Het Pro display reflecteert 40 procent minder dan elke andere tablet en het 25% helderder dan de iPad Air 2. Tijdens de presentatie werd het True Tone display aangekondigd voor de iPad Pro waardoor de kleur van het display aangepast wordt aan de temperatuur van de kleur in de omgeving. Er is ook een nieuw iPad keyboard beschikbaar voor de kleine iPad Pro. De iPad Pro beschikt over een A9X processor, M9 coprocessor. De nieuwe iPad Pro heeft een 12 megapixel camera waarmee video’s opgenomen kunnen worden in 4K. Aan de voorkant is er de 5 megapixel frontcamera. De Apple Pencil stylus en Hey Siri worden ook ondersteund. Op dit moment zijn er al meer dan een miljoen apps beschikbaar voor de iPad. De kleinere iPad Pro met Wifi is beschikbaar in 32GB voor $599 en 128GB voor $749. Er is nu ook een 256GB versie verkrijgbaar voor $899.

Apple Watch bandjes en Apple TV

Tijdens de presentatie werd ook een nieuwe reeks bandjes voor de Apple Watch geïntroduceerd. Tim Cook heeft tijdens het event een Space Black Milanese loop gepresenteerd, nieuwe sportband kleuren en een geweefd nylon bandje in NATO stijl. Volgens Tim Cook zijn er nu meer dan 5000 apps beschikbaar in de Apple TV App Store. tvOS krijgt een aantal nieuwe features zoals folder, iCloud Photo Library, Live Photos, Dictation en Siri voor de App Store.

iOS 9.3

Er werd ook aandacht besteed aan iOS 9.3. Nieuwe features zoals Night Shift en een password bescherming voor notities. De Night Shift modus verandert de kleur van het display zodat het natuurlijker aanvoelt. Dit is vooral van toepassing als het donker is. Er zijn ook nieuwe features aangekondigd voor de iPad met betrekking tot educatie en klaslokalen.

Milieu en gezondheid

Er werd ook aandacht besteed aan wat Apple doet om het milieu te ontlasten. Zo werd tijd besteed aan Liam, een robot van Apple die iPhones kan demonteren zodat de onderdelen hergebruikt kunnen worden. Apple Renew is de naam voor het recycling programma van Apple. Een ander onderwerp dat werd aangesneden is gezondheid. Met behulp van ResearchKit was Apple in staat om binnen 24 uur het grootste Parkinson onderzoek in de geschiedenis te starten. Een nieuwe feature op het gebied van gezondheid is CareKit. Hiermee kunnen dokters en andere medische specialisten meer inzicht krijgen in de progressie en herstel van symptomen.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…