Home Nieuws Nieuwe iPhones beschikken over de beste smartphone camera

Nieuwe iPhones beschikken over de beste smartphone camera

0
0

Onderzoeksbureau DxOMark heeft een onderzoek gedaan naar smartphonecamera’s. Uit het rapport blijkt dat de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus over de beste smartphonecamera ooit beschikken. Deze camera’s presenteren beter dan de camera’s van de Samsung Galaxy S5, de Sony Xperia Z2 en alle Android toestellen. De camera van de Samsung Galaxy S5 en die van de Sony Xperia Z2 werden voorheen als de beste aangemerkt.

De camera’s van de twee nieuwe iPhones zijn onderworpen aan diverse tests. Uiteindelijk scoorden zij 82 punten waarmee ze de Sony Xperia Z2 en de Samsung Galaxy S5 van hun toppositie afstootten. De camera’s presteerden vooral goed op het gebied van beeldstabilisatie en de snelle autofocus. De iPhone 6 Plus beschikt over optische beeldstabilisatie. Ongewenste bewegingen worden door de camera zeer goed gecorrigeerd. Onscherpe foto’s lijken hierdoor verleden tijd. De iPhone 6 beschikt niet over optische beeldstabilisatie maar toch presteert deze op het gebied van beeldstabilisatie bovengemiddeld.

De camera’s beschikken ook over een nieuwe camerasensor. Deze sensor zorgt voor een betere fotokwaliteit zowel in donkere als lichte omgevingen. Er worden buiten en binnen prachtige foto’s mee gemaakt. Er is nauwelijks sprake van artefacten. De camera scoort op het gebied van kleurproductie, witbalans en hoeveelheid ruis bij de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus bovengemiddeld. Het gehele rapport is te vinden op de website van DxOMark.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…