Home Nieuws Nog niet veel animo voor Apple Watch onder consumenten

Nog niet veel animo voor Apple Watch onder consumenten

0
0

De Apple Watch zal ergens begin volgend jaar uitkomen. Uit recent onderzoek blijkt dat veel consumenten nog niet heel enthousiast zijn over de komst van de Watch. Door zakenbank Piper Jaffray werd onlangs een onderzoek gedaan. Er deden duizenden Amerikanen mee aan dit onderzoek volgens de website Apple Insider. Uit het onderzoek volgt dat er niet veel animo is voor de Apple Watch. Sinds de aankondiging van het apparaat op 13 september dit jaar is het aantal iPhone bezitters dat een Apple Watch wil kopen alleen maar afgenomen.

Voor dat de Watch werd aangekondigd op 13 september zei zo´n 10 procent van alle iPhone bezitters een Apple Watch te willen aanschaffen. Dit aantal is net na de aankondiging met twee procent gedaald. Inmiddels is het aantal nog meer gedaald, op dit moment denkt nog maar 7 procent van de consumenten eraan om een Apple Watch te willen kopen.

Volgens analisten zal dit aandeel in de komende maanden wel weer stijgen wanneer Apple meer details en informatie over de Watch zal verschaffen. Volgens analist Gene Munster kan de Watch voor Apple een erg belangrijk product zijn maar zal de verkoop ervan in het eerste jaar nog bescheiden zijn. Hij heeft het over een verkoop van zo´n acht a tien miljoen stuks.

Door Apple zijn al een aantal functies van de Watch openbaar gemaakt. Zo is er de mogelijkheid om de Watch geheel naar eigen inzicht samen te stellen. Het apparaat moet een accessoire worden waarbij je zelf een wijzerplaat en bandje kan kiezen. Ook kunnen consumenten draadloos met het apparaat betalen via de NFC-chip die is ingebouwd. De horloge speelt ook in op gezondheid. Er is nog veel onduidelijk rondom de Apple Watch, hopelijk zal Apple binnenkort meer duidelijkheid verschaffen omtrent de functies van de Watch.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…