Home Artikelen Nummerbehoud bij aankoop iPhone

Nummerbehoud bij aankoop iPhone

0
0

Wanneer een nieuwe iPhone met telefoonabonnement wordt gekocht is het mogelijk om hetzelfde telefoonnummer te kunnen blijven gebruiken; dit wordt nummerbehoud of nummerportabiliteit genoemd. Met een mobiele telefoon is het altijd mogelijk om het mobiele nummer mee te verhuizen, ongeacht of je met een prepaid belt of met een abonnement. Ook maakt het daarbij niet uit of je bij dezelfde aanbieder een nieuwe iPhone of abonnement aanschaft of naar een andere aanbieder overstapt.

Nummerbehoud vaste telefoon

Ook met een vaste telefoon is het mogelijk het eigen telefoonnummer te behouden indien je overstapt op een ander telefoonabonnement of een andere aanbieder. Daarbij is het wel van belang dat je in dezelfde regio blijft wonen. Wordt er een ander vast telefoonabonnement aangeschaft omdat je verhuist, dan kan het zijn dat je een nieuw telefoonnummer krijgt. Verhuis je naar een andere regio dan krijgt je een nieuw telefoonnummer omdat iedere regio een eigen netnummer heeft.

Nummerbehoud iPhone

Het is van belang om het nummerbehoud goed te regelen bij de aankoop van een iPhone. Wanneer je overstapt naar een andere aanbieder, dan dient het oude abonnement te worden opgezegd. Vaak heb je dan te maken met een opzegtermijn bij de oude aanbieder. Dit staat vermeld in de algemene voorwaarden die op de website van de provider te vinden zijn. Je kunt het abonnement zelf opzeggen maar dit kan ook worden gedaan door de nieuwe aanbieder. Het makkelijkst is dat je dit laat doen door de nieuwe provider. Het is van belang om tijdig aan de nieuwe aanbieder te melden dat je het oude nummer wil meenemen. Probeer dit direct te melden bij de aankoop van de nieuwe telefoon of het abonnement. Doet dit niet vlak voor het aflopen van het abonnement. Providers hebben 10 werkdagen de tijd nodig voor het regelen van het nummerbehoud van het iPhone abonnement.

Wanneer gaat het nummer over naar de nieuwe provider?

Het oude nummer gaat over wanneer het oude abonnement ook daadwerkelijk is gestopt. Wanneer je het nummer al eerder wil gebruiken voor een nieuw abonnement dan is het bij sommige providers mogelijk om het oude abonnement af te kopen. Je betaalt dan een bedrag aan de aanbieder voor de tijd dat het abonnement nog duurt. Deze mogelijkheid bestaat niet bij iedere provider. Er worden doorgaans geen kosten in rekening gebracht voor nummerbehoud.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…