Home Artikelen Ouder model iPhone sneller maken

Ouder model iPhone sneller maken

0
0

Een ouder model iPhone dat al een tijd gebruikt wordt is meestal niet meer zo snel als in het begin. Apps doen we langer over om te openen en de interface lijkt trager. Dit kan zijn doordat je de iPhone al lang hebt en teveel gehecht bent aan de snelheid van de iPhone in het begin. Alle smartphones worden trager naarmate ze ouder worden doordat er apps gedownload en gebruikt zijn. Dit zorgt ervoor dat het geheugen voller raakt en de smartphone trager wordt.

Als je de iPhone vergelijkt met nieuwere modellen dan lijkt de eigen iPhone opeens veel langzamer waardoor je gaat twijfelen. Is de iPhone echt traag of lijkt het alleen maar zo? Er zijn vele updates geweest van iOS waar de iPhone mee te maken heeft gehad. Na iedere update zijn er mensen die op het internet klagen over een tragere iPhone. Dit is niet zonder reden. Er zijn echter manieren om de oudere modellen iPhones sneller te maken.

iOS updaten

Een iOS update naar de laatste versie van het besturingssysteem kan ervoor zorgen dat de iPhone trager gaat werken maar het is ook mogelijk dat de iPhone sneller wordt. De iPhone 4 en oudere modellen kunnen niet geüpdatet worden naar iOS 8 maar nieuwere modellen. Controleer of je iPhone up to date is door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Software update

Alle apps sluiten

Een makkelijke oplossing om de iPhone sneller te maken is door alle apps te sluiten. Druk de Home button twee keer in om de actieve apps te zien. Dit werkt in iOS 7 en later. De apps kunen gesloten worden door deze naar boven te swipen. Dit moet per stuk gedaan worden. Het is niet mogelijk om alle apps ineens te sluiten.

Herstarten

De iPhone kan sneller worden door deze te herstarten. Druk de Home button tegelijk in met de Stand-by button totdat het Apple logo tevoorschijn komt. De iPhone start dan opnieuw op. Het is ook mogelijk om de Stand-by button een aantal seconden in te drukken totdat de Power off slider tevoorschijn komt. Swipe de button zodat de iPhone zichzelf uitschakelt. Wacht tot de iPhone volledig uitgeschakeld is en start de iPhone vervolgens weer op door de Stand-by button een aantal seconden in te drukken.

Apps verwijderen

Op een iPhone staan meestal veel apps die maar één keer gebruikt zijn en daarna niet meer. Deze apps nemen wel ruimte in op de iPhone. Verwijder alle apps die je niet gebruikt of lange tijd niet gebruikt hebt. Mocht het nodig zijn dan is de app later weer te downloaden via de App Store. Een app is te verwijderen door een aantal seconden op de app te drukken. De app begint vervolgens te schudden en er verschijnt een X aan de bovenkant. Druk op de X en bevestig het om de app te verwijderen.

Automatische achtergrondprocessen stoppen

Zonder dat je het doorhebt is de iPhone bezig met het uitvoeren van taken op de achtergrond. Door bepaalde automatische processen te stoppen kun je langer met de batterij doen. De automatische processen kunnen niet gestopt worden in iOS 6 maar wel in latere versies

Schakel automatische downloads uit: Klik op Instellingen > iTunes & App Store en scroll naar beneden om de automatische downloads uit te schakelen.

Schakel verversen apps op achtergrond uit: Klik op Instellingen > Algemeen > Ververs apps op achtergrond. Schakel vervolgens het verversen uit.

Overbodige muziek, video’s en afbeeldingen verwijderen

Muziek, video’s en afbeeldingen nemen veel ruimte in beslag op de iPhone. Als je het niet meer bekijkt of luistert dan kan het net zo goed verwijderd worden. Hoeveel geheugen dit in beslag neemt kun je zien door naar Instellingen > Algemeen > Gebruik > Beheer opslag te gaan. Je ziet dan precies hoeveel opslagruimte de muziek, video’s en afbeeldingen in beslag nemen. Bij de meeste mensen nemen de Muziek en Foto’s en Camera het meest in beslag.

Muziek verwijderen

Open de Muziek app en zoek naar nummers of albums die je niet meer luistert. Deze kunnen verwijderd worden door naar rechts te swipen en het te bevestigen.

Foto’s en video’s verwijderen

Verbind de iPhone met de pc of laptop en open de map met foto’s en video’s. De foto’s en video’s kunnen gekopieerd worden naar een map op de pc of laptop voordat ze verwijderd worden van de iPhone. Als de kopie geslaagd is selecteer dan alle afbeeldingen en video’s die je wilt verwijderen en druk op delete om ze te wissen van de iPhone.

Het is ook mogelijk om de foto’s en video’s direct van de iPhone te wissen. Open de Foto’s app, druk op Selecteer en kies de foto’s uit die je wilt verwijderen. Druk vervolgens in de hoek rechtsonder op het prullenbak icoon. Bevestig het verwijderen door op Verwijder x foto’s te drukken.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…