Home Nieuws Productie Apple A9-processor is al door Samsung gestart

Productie Apple A9-processor is al door Samsung gestart

0
0

De A8-processor is op dit moment de Apple’s nieuwste processor die alleen nog in de nieuwste iPad en in de iPhone 6 en 6 Plus wordt gevonden. Ondanks dat deze processor net nieuw is, is Samsung al bezig met het produceren van een opvolger van de A8: de Apple A9-processor. Deze nieuwe A9 processor wordt door Samsung in een fabriek in Texas gemaakt meldt de klant South Korea Times. Afgelopen donderdag zou Samsung met de productie van deze processor zijn gestart.

14 nanometer-proces
De nieuwe A9-processor zou worden gebakken volgens het nieuwe 14 nanometer-proces. Al eerder werd bekend dat Samsung eind dit jaar zou gaan beginnen met het bakken van nieuwe chips. De Apple A8-chips werden grotendeels gemaakt door chipbakker TSMC. De productie van deze chips werd tijdens de patentoorglog met Samsung door Apple naar TSMC verplaatst. Het lijkt erop dat de oorlog tussen Apple en Samsung tot een einde loopt want met een beleidswijziging heeft Apple Samsung weer als chipmaker van zijn chips aangehaald.

Eerder maakt Samsung ook al diverse chips in de A-serie van Apple. Hoeveel orders Apple nu al bij Samsung geplaatst heeft voor de A9 is nog niet duidelijk. Op dit moment zijn nog niet eens alle iPads van de laatste generatie voorzien van een Apple A8-chip. Zo werkt de iPad mini 3 nog met een A7-chip. Het is mogelijk dat de A9-chip de volgende iPhone gaat aandrijven en ook de grotere iPads met beeldschermen van 12 tot 13-inch die al veel zijn besproken. Deze iPad die door velen al de ‘iPad pro’ wordt genoemd, moet komende lente verschijnen.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…