Home Releasedatum

Releasedatum

Benieuwd naar de releasedatum van de verwachte iPhone toestellen? Wij vertellen je wat de verwachtingen zijn. De modellen die in dit jaar verwacht worden zijn iPhone 7S, iPhone 7S Plus en iPhone 8. Voor 2017 rekent iedereen op presentatie in de maand september, net als de afgelopen vijf jaren.

Releasedatum iPhone 7S en 7S Plus

Wat betreft de twee “standaard” upgrades die gepland staan zijn er geen vertragingen. De productie verloopt volgens planning. De releasedatum voor deze twee modellen ligt vermoedelijk in september voor Nederland. Dit is echter maar een indicatie. Zolang Apple geen officieel woord uitgesproken heeft over de releasedatum blijft het een gerucht.

Verwachte releasedatum: september 2017

Releasedatum iPhone 8

iPhone 8De releasedatum van de iPhone 8 staat nog niet vast. Niet lang na de introductie van de iPhone 7 volgden de eerste berichten over de nieuwe OLED iPhone; vermoedelijk genaamd de iPhone 8. De media had het niet alleen over de specificaties maar vaker over de productieproblemen. Het Japanse Macotakara meldde dat de echte release datum dan pas maanden later dan de presentatie plaatsvindt. Een release datum in september is hierdoor niet voor 100 procent zeker, de kans blijkt zelfs erg klein. Dit is later wederom bevestigd door de betrouwbare analist van KGI Ming-Chi Kuo. Volgens de analist is de massaproductie pas op volledige sterkte in oktober of november. Dit betekent dat de iPhone 8 releasedatum verschoven wordt naar het einde van 2017.

Verwachte releasedatum: november 2017

De planning is gedurende het jaar verschillende keren gewijzigd. Er was niet alleen een bottle-neck situatie met de levering van de OLED schermen maar ook zijn er vertragingen geweest op het gebied van de vingerafdrukscanner. Het bleef niet alleen bij hardware-problemen, ook de sofware-ontwikkeling verliep niet helemaal volgens plan. Al deze achterstanden leiden uiteindelijk tot een latere oplevering van de eerste modellen.

Releasedata vorige iPhones

In verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst maar als het op de iPhone introducties aankomt dan geeft het wel het complete beeld. De afgelopen vijf jaren heeft Apple de nieuwste iPhone modellen iedere keer in de maand september onthult. Dit is te zien in deze tabel met releasedata.

ReleasedatumModel
woensdag 7 september 2016iPhone 7 en 7 Plus
vrijdag 19 september 2015iPhone 6S en 6S Plus
vrijdag 19 september 2014iPhone 6 en 6 Plus
vrijdag 20 september 2013iPhone 5S en 5C
vrijdag 21 september 2012iPhone 5
vrijdag 14 oktober 2011iPhone 4S
donderdag 24 juni 2010iPhone 4
vrijdag 19 juni 2009iPhone 3GS
vrijdag 11 juli 2008iPhone 3GS
vrijdag 29 juni 2007iPhone