Home Artikelen Saffierglas voor de iPhone

Saffierglas voor de iPhone

0
0

Apple heeft voor de nieuwste iPhone samen met GT Advanced Technologies in Arizona een fabriek geopend waar synthetische saffierkristallen worden geproduceerd. Dit saffierkristal is hoogstwaarschijnlijk bedoeld voor de toekomstige iPhone 6 schermen. Saffier is bijna net zo hard als diamant, het komt in ieder geval qua krasbestendigheid en hardheid het dichtst in de buurt van diamant. Saffierglas wordt momenteel al gebruikt als bijvoorbeeld kogelwerend glas, horlogeglas en in barcodescanners. Door Apple wordt saffierglas in de Touch ID-vingerafdruksensor gebruikt en als afdeklaag voor de iPhone-camera.
Saffier is een stuk beter beschermd tegen krassen dan normaal glas. Verder is het driemaal krasbestendiger en sterker dan Gorilla Glass wat in de huidige high-end smartphones wordt gebruikt. De maker van Gorilla Glass is bezig de eigen glastechnologie te verbeteren zodat wordt voorkomen dat saffierglas een groot deel van de markt zal overnemen. Ook andere bedrijven zijn op dit moment bezig om ook saffiergals te ontwikkelen voor een betaalbare prijs.

Val- en krasbestendiger
Saffierglas heeft voor de iPhone de rol om deze val- en krasbestendiger te maken. Wanneer bijvoorbeeld een iPhone in een broekzak in aanraking komt met een sleutelbos, zullen er geen krassen op het beeldscherm ontstaan. Ook zal het scherm minder snel breken wanneer de iPhone valt. Er is een nieuwe video verschenen wanneer wordt laten zien hoe sterk saffierglas is. De video is door Sonny Dickson gemaakt en hierin wordt laten zien dat het schermpaneel kan worden verbogen zonder dat deze kapot gaat. Een sterke vervorming van het saffierglas zal dus niet direct tot een schermbreuk leiden. De geruchten gaan dat deze zomer er al honderdduizenden schermpjes van de band zullen rollen die naar China op transport gaan. Ze worden daar gebruikt in de iPhone 6 door onder andere Pegatron en Foxconn.
Dat Apple saffierglas produceert is duidelijk, door het bedrijf is nog niet toegegeven dat dit glas voor de iPhone is bedoeld. Of de geruchten waar zijn is dus nog even afwachten.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…