Home iPhone 9 Samsung maakt de chips voor de iPhone 9 (2018 iPhone)

Samsung maakt de chips voor de iPhone 9 (2018 iPhone)

0
19

Samsung wordt volgens Koreaanse media de leverancier van de chipsets die in de iPhone 9 geplaatst gaan worden. Nog niet lang geleden, in 2013, raakte Samsung een groot deel van de omzet kwijt aan TSMC. Samsung was toen al voor vele jaren een trouwe leverancier van de iPhone chipset. Dat stopte echter na een reeks geruchten en mediaberichten over dat de chip van TSMC in de praktijk sneller en zuiniger was. De Taiwanese fabrikant TSMC was in de jaren erna de enige leverancier van de iPhone chips.

Betere technieken

TSMC won het gevecht om de Apple bestelling door een betere technologie dan concurrenten. Het lijkt er echter op dat Samsung ingelopen is op TSMC en op haar beurt weer nieuwe technologie in de aanbieding heeft. Samsung heeft namelijk een aantal machines gekocht gebaseerd op lithografie met extreem ultraviolet licht (EUV). Met deze machines zal Samsung in staat zijn om 7 nanometer chips te produceren, alleen voor de iPhone. TSMC slaagde er als eerste fabrikant in om chipsets met 7 nm te produceren.

De iPhone 8 is op dit moment nog niet gepresenteerd. De verwachting is dat de speciale Apple smartphone in september gepresenteerd wordt. Op dit moment is er nog niets bekend over de iPhone 8 abonnementen en prijzen.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In iPhone 9

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…