Home iPhone 8 Samsung produceert minimaal 70 miljoen OLED-schermen voor Apple

Samsung produceert minimaal 70 miljoen OLED-schermen voor Apple

0
1

Apple heeft een grote bestelling van OLED-schermen bij Samsung gedaan. Dit wordt gemeld door de Japanse zakenkrant Nikkei op basis van bronnen in de keten. In totaal kan dit oplopen tot 95 miljoen panelen als later blijkt dat Apple meer schermen nodig heeft. Samsung Display investeert op dit moment veel geld in de productie van OLED-schermen. Zo heeft het bedrijf maar liefst bijna 9 miljard dollar gereserveerd om de productie te verhogen.

Tip:
Lees ook het laatste nieuws over Apple en Samsung.

OLED iPhone

Het OLED-scherm is nieuw voor Apple en gaat waarschijnlijk gebruikt worden in één van de iPhone modellen die in 2017 uitkomen. Mogelijk krijgt alleen de iPhone 8 een OLED-scherm. Vorige modellen van de iPhone waren uitgerust met een LCD scherm. Uit het bericht van Nikkei valt verder op te merken dat het om gebogen panelen gaat. Gebogen schermen worden op dit moment al gebruikt in de vlaggenschip lijn van Samsung: de Samsung Galaxy S.

Extra functies

De iPhone modellen krijgt mogelijk ook de beschikking over draadloos opladen. Tot op heden heeft Apple deze feature nog niet geïmplementeerd maar concurrenten bieden dit al langer aan. Het is dan ook niet de vraag of Apple dit gaat aanbieden maar wanneer. Hiernaast krijgt de iPhone 8 smartphone als enig model de beschikking over een irisscanner. Een vergelijkbare irisscanner is onlangs ook geïntroduceerd in de Samsung Galaxy S8. De iPhone 8 krijgt waarschijnlijk ook geen thuisknop.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In iPhone 8

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…