Home Nieuws Schermresolutie iPhone 6

Schermresolutie iPhone 6

0
0

Er worden steeds meer geheimen rondom de iPhone 6 ontrafeld en feiten worden door Apple vrijgegeven. Zo heeft Apple het volgende geheim zelf prijsgegeven. In de ontwikkelsoftware van Xcode zijn namelijk verwijzingen naar de schermresolutie van de nieuwe iPhone 6 te vinden. Uit deze verwijzingen blijkt in ieder geval dat het scherm een stuk scherper zal zijn.

Retina-resolutie
Door de website 9to5Mac heeft de verwijzingen naar een nieuwe schermresolutie in Xcode gevonden.
De schermresolutie die Apple hanteert is de Retina-resolutie. Bij de Retina-resolutie worden aan de pixel extra subpixels toegevoegd. Dit draagt bij aan een verdubbeling van de vermelde resolutie. De Xcode bevat een verwijzing naar een resolutie van 414 x 736 pixels, dit komt in het geval van de Retina-resolutie dus neer op 828 x 1472 pixels. De iPhone 6 zou dus een beeldscherm van 4,7 inch hebben met een pixelratio van 360 pixels per inch. Het beeldscherm van de iPhone 5 en de iPhone 5S hebben een pixeldichtheid van 326 pixels per inch.

Welke pixelratio?
Het is niet duidelijk of dit ook de schermresolutie zal zijn van de grotere iPhone met een scherm van 5,5 inch. De pixelratio zou in dat geval komen op 307 pixels per inch. Ook zijn er signalen die melden dat Apple bezig is met het testen van een nieuwe Retina-resolutie waarbij het aantal subpixels nog eens wordt verdubbeld. In dat geval zou het gaan om een resolutie van 1242 x 2208 pixels. Die resolutie is meer geschikt voor de grotere versie van de iPhone 6. Dit zou echter wel een hele hoge pixelratio zijn voor Apple’s doen, dus of dit klopt is nog even afwachten.

Volgens de geruchten gaat Apple de iPhone 6 op 9 september presenteren, dan zullen we dus te weten komen wat de daadwerkelijke resolutie van het beeldscherm zal worden.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…