Home Sim only met iPhone

Sim only met iPhone

Voor wie beschikt over een iPhone waarvan het abonnement afloopt of al is afgelopen of voor wie een losse iPhone aanschaft is het mogelijk om te kiezen voor sim only met de iPhone. Een sim only abonnement is een abonnement waarbij je geen toestel krijgt. Je betaalt alleen voor de aansluiting op het netwerk en voor het gebruik van het netwerk. Er komen geen extra kosten voor een toestel bij omdat die niet wordt verkregen. Je moet de iPhone zelf kopen of al in je bezit hebben. Sim only abonnementen zijn er in alle soorten en maten en beschikbaar bij diverse providers. Zelf een iPhone sim only abonnement afsluiten is vaak zeer voordelig.

Keuze uit alle aanbieders

Het grootste voordeel van een sim only iPhone abonnement is dat er de keuze uit alle aanbieders is. Er zijn veel budgetaanbieders op de markt die zeer voordelige sim only abonnementen aanbieden. Met een voordelig sim only abonnement van een budget aanbieder en de koop van een los toestel kan men goedkoper uit zijn dan wanneer er een iPhone in combinatie met een abonnement wordt aangeschaft. Voor het meest voordelige sim only abonnement met een iPhone is het aan te raden de abonnementen van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Bepaal hoeveel data, belminuten en sms’jes je nodig hebt, vergelijk en kom zo tot het meest voordelige sim only iPhone abonnement.

Simlockvrij?

Een sim only abonnement met de iPhone is alleen mogelijk indien het toestel simlock vrij is. De nieuwste iPhones worden al simlockvrij geleverd. Beschik je over een oudere iPhone controleer dan eerst of deze simlock vrij is. Is dit niet het geval, laat het toestel dan simlock vrij maken voordat je een sim only abonnement afsluit.

Zorg voor de juiste simkaart

Er worden in bepaalde iPhone modellen verschillende simkaarten gebruikt. De iPhone 4 en 4S maakten niet gebruik van de standaard grote simkaart. Voor de smartphones werd er voornamelijk gebruik gemaakt van deze grotere simkaart. De iPhone 4 en 4S kregen een micro-sim. Bij de modellen vanaf de iPhone 5 wordt een nog kleinere simkaart gebruikt. Dit is een nano-sim. Deze simkaart wordt ook gebruikt in de iPhone 5C, 5S, 6 en 6 Plus. Iemand die overstapt van een iPhone 4 of 4S naar een nieuwer model kan niet meteen de simkaart overzetten. Het is mogelijk om bij de provider een nieuwe simkaart aan te vragen als dit het geval is.