Home Artikelen Zo knip je je simkaart in het juiste formaat

Zo knip je je simkaart in het juiste formaat

0
0
iphone

Je hebt pas een nieuwe smartphone gekocht, maar je simkaart past er niet in. Grote kans dat jij een micro-simkaart hebt, maar dat er alleen maar een nano-simkaartje in je telefoon past. De micro-simkaart en de nano-simkaart zijn de meest gebruikte simkaarten voor hedendaagse smartphones, maar de nano-simkaart is kleiner dan de micro-simkaart.

De micro-simkaart is namelijk 15 bij 12 millimeter en de nano-simkaart 12,5 bij 9 millimeter. Je zult dus of voor ca. € 10,- een nano-simkaart moeten kopen, of je microsimkaart moeten bijknippen tot het formaat van een nano-simkaart, om de simkaart in je telefoon te laten passen. Hoe je je simkaart knipt lees je in dit artikel.

Je simkaart knippen: dit heb je nodig

Om je simkaart te kunnen knippen heb je een aantal spullen nodig. Dit zijn een rechte en scherpe schaar, een stift, een vijl of schuurpapier, een liniaal en plakband. Je kunt in plaats van een rechte en scherpe schaar ook een speciale simkaart knipper gebruiken om je simkaart te knippen. Deze werkt hetzelfde als een perforator en zorgt ervoor dat je je simkaart recht af kunt knippen.

Simkaart knippen sjabloon

Op internet kun je speciale ‘simkaart knippen sjabloons’ vinden. Zoek een sjabloon voor Microsim-kaart naar Nano-simkaart. Zo weet je hoe groot je simkaart moet worden. Print het sjabloon uit op een A4-tje en plak je huidige simkaart er met tape op vast. Leg de liniaal op de lijnen die de grootte van de ‘nieuwe’ nano-simkaart aangeven en trek de lijnen waar je langs moet knippen door op je huidige simkaart, zowel in de lengte als in de breedte.

Knip iets breder langs de lijnen

Knip de simkaart langs de lijnen uit met de schaar of de simkaart knipper. Knip iets breder langs de lijnen zodat je niet per ongeluk het metalen deel van de simkaart raakt. Hierdoor kan hij namelijk beschadigen en onbruikbaar worden.

Schuur of vijl de simkaart in het juiste formaat

Gebruik na het knippen de vijl of het schuurpapier om de simkaart tot het juiste formaat te schuren. Dit zorgt er ook voor dat je bijgeknipte nano-sim het doet. Probeert eerst of de geknipte simkaart in de lade van je telefoon past. Waarschijnlijk is dit niet het geval, maar zo weet je wel hoeveel je de simkaart af moet schuren of vijlen om hem passend te maken. Als je telefoon geen lade heeft, probeer de simkaart dan in de sleuf te plaatsen. Maar wees hier voorzichtig mee en voorkom dat de simkaart in de sleuf vast komt te zitten.

Het knippen van je simkaart is risicovol

Aan het knippen van je simkaart kleven risico’s. Je simkaart kan kapot gaan en je loopt het risico dat de simkaart niet werkt en vast komt te zitten in je telefoon. Ook kan het de chip van de simkaart beschadigen, waardoor de telefoon niet meer optimaal presteert. Je hebt bijvoorbeeld een minder goed bereik, het internet en telefoongesprekken vallen weg, of de batterij loopt sneller leeg. Probeer het daarom als het kan eerst uit op een oude simkaart, zodat je ziet hoe het gaat en of het lukt.

Sim only abonnement

Ben je op zoek naar een abonnement voor bij je nieuwe telefoon? Zoek op sim only Vodafone voor een sim only deal die bij jou past. Met sim only betaal je alleen voor de data die je gebruikt en betaal je dus nooit teveel voor je abonnement. Je kunt zelfs sim only abonnementen afsluiten met onbeperkte data.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…