Home Artikelen Siri uitschakelen in iOS 9

Siri uitschakelen in iOS 9

0
0

Siri is een belangrijk onderdeel van iOS 9. Apple heeft de virtuele spraakassistent is veel opzichten verbeterd en het is nu overal te vinden. De proactieve functie van iOS 9 is gebaseerd op Siri. De spraakassistent helpt je wanneer je er niet om gevraagd heb. Zo kan Siri afspraken in de agenda zetten en voorspellen wie je bent als je gebeld wordt door een onbekend nummer. Het komt echter geregeld voor dat Siri op het verkeerde moment van zich laat horen. Zelfs als je denkt dat het geluid eraf is kan Siri aanwezig zijn. In iOS 9 heeft Apple mogelijkheden toegevoegd om Siri uit te schakelen zodat je niet gestoord wordt wanneer je dat niet wilt.

Siri uitzetten met de schakelaar

Als je Siri tijdelijk wilt uitzetten dan kan dit eenvoudig gedaan worden met de schakelaar. Met de schakelaar kan bepaald worden of Siri aanwezig is of niet. Om deze optie te gebruiken ga je naar:

  • Ga naar Instellingen > Algemeen > Siri
  • Kies Gesproken feedback

Er worden vervolgens drie keuzes getoond. Kies voor de optie Regel met belsignaalschakelaar. Als deze optie ingeschakeld is praat Siri alleen hardop wanneer de belsignaalschakelaar op de beltoonstand is ingesteld. Als het geluid eraf is communiceert Siri alleen met tekst en niet met spraak.

Siri volledig uitzetten

Als je nog steeds onverwacht te maken krijgt met Siri en je wilt de feature volledig uitzetten dan kan dit door te gaan naar:

  • Ga naar Instellingen > Algemeen > Siri
  • Kies Gesproken feedback en selecteer Alleen handsfree

Als Alleen handsfree ingeschakeld is dan geeft Siri geen antwoord meer. Alleen bij het gebruik van “Hé, Siri” antwoord de spraakassistent of wanneer je een Bluetooth apparaat gebruikt, CarPlay of een koptelefoon.

“Hé, Siri” uitschakelen

Wil je Siri volledig uitschakelen? Dan is het ook mogelijk om de “Hé, Siri” functie ook uit te schakelen. In iOS 9 is het mogelijk om “Hé, Siri” tijdelijk uit te schakelen door het Apple apparaat op de kop te leggen met het scherm naar onder. Het kan echter ook uitgeschakeld worden in de instellingen. Dit doe je door te gaan naar:

  • Ga naar Instellingen > Algemeen > Siri
  • Schakel Sta ‘Hé, Siri’ toe uit
Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…