Home Artikelen Apps Tips voor het gebruik van de Camera en Foto’s app

Tips voor het gebruik van de Camera en Foto’s app

0
0

De introductie van iOS 8 is al bijna een jaar geleden maar veel mensen weten nog niet dat er een aantal functies toegevoegd zijn aan de Camera en Foto’s app. Dit zijn de volgende functies:

Favoriete album

Het is nu mogelijk om foto’s in de Favorieten map terecht te laten komen door deze te selecteren en op het hart icoontje aan de onderkant te drukken. De foto wordt vervolgens in de Favorieten map geplaatst zodat je deze makkelijk terug kunt vinden. De Favorieten map is te vinden in de Foto’s app.

Tijdsverloop

De Camera app heeft sinds iOS een nieuwe modus die Tijdsverloop genoemd wordt. In het Engels is dit bekend als time-lapse. Ga naar de Camera app en swipe op het scherm naar de Tijdsverloop modus. De video kan vervolgens op dezelfde manier opgenomen worden als een normale video. Laat de iPhone vervolgens de video opnemen voor zolang als je wilt. Zodra je de opname stopt wordt de video versneld zodat er een time-lapse video ontstaat. De video wordt opgeslagen in een eigen map in de Foto’s app onder de naam Tijdsverloop.

Nieuwe fotobewerking features

De foto’s die op de iPhone staan kunnen nu op meerdere manieren bewerkt worden. In de Foto’s app zitten verschillende tools waarmee je foto’s kunt aanpassen. Zo is het mogelijk om rode ogen op de foto te verwijderen, kleuren meer naar voren te laten komen of de helderheid aan te passen. Foto’s kunnen bewerkt worden door naar de foto te gaan en op Wijzig te drukken. Onder en boven de foto worden de tools getoond die je kunt gebruiken om de foto te bewerken.

Filters van derden

Het is in de Foto’s app van de iPhone nu mogelijk om filters te gebruiken van derden. Dit zijn bijvoorbeeld de filters van Instagram. De makers van deze app hebben bijvoorbeeld de filters beschikbaar gesteld vanuit de Foto’s app. Het is hierdoor niet nodig om steeds verschillende apps te gebruiken om foto’s te bewerken. De filters van de apps zijn dan vanuit de Foto’s app te gebruiken.

Foto verbergen

Een foto kan verborgen worden in Momenten, Verzamelingen en Jaren door naar het album te gaan en de foto te selecteren. Als de foto ervoor staat druk dan op de foto en selecteer de Verberg optie. De foto wordt vervolgens verborgen.

Timer instellen

In de camera app is het nu mogelijk om de timer in te stellen. Zet de camera op het beeld waarvan je de foto wilt maken. Klik vervolgens op het klok icoontje aan de bovenkant. Je kunt vervolgens kiezen voor 3 of 10 seconden. Selecteer de tijd voor de timer en klik op de button waar je de foto mee maakt. De countdown timer begint direct met het aftellen voor de foto gemaakt wordt.

Foto’s lichter en donkerder maken

Het is op de iPhone mogelijk om de helderheid aan te passen voordat je een foto maakt. Dit kun je doen in de standaard Camera app. Tik op het scherm om de focus te leggen op een bepaald gedeelte. Nadat de focus ingesteld is kan de helderheid aangepast worden met de slider die tevoorschijn komt als er een focus ingesteld is. Door met de vinger omhoog of omlaag te swipen kun je de foto lichter of donkerder maken.

Zoekfunctie voor foto’s

Als je veel foto’s hebt dan is het niet makkelijk om een foto snel terug te vinden. In iOS 8 is het echter mogelijk om te zoeken tussen de foto’s met de zoekfunctie. Locatievoorzieningen moet hiervoor wel ingeschakeld zijn voor de Foto’s app. Foto’s kunnen gevonden worden op basis van de datum, tijd, locatie of naam van het Album. Er worden zelfs suggesties gegeven tijdens het typen van de zoekopdracht zodat de foto sneller gevonden kan worden.

Verwijderde foto’s terugzetten

Het is mogelijk om verwijderde foto’s terug te zetten in iOS 8. De foto’s die verwijderd worden in de Albums worden niet direct permanent verwijderd. De foto’s worden dan verplaats naar het Onlangs verwijderd album. Foto’s in dit album worden 30 dagen bewaard voor ze verwijderd worden. Het is mogelijk om de foto’s terug te zetten voordat ze permanent verwijderd worden.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Apps

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…