Home Artikelen Tips voor het maken van foto’s met de iPhone

Tips voor het maken van foto’s met de iPhone

0
0

Met de tientallen apps die momenteel verkrijgbaar zijn om foto’s te bewerken is het niet meer moeilijk om een perfecte foto te maken. De foto kan bewerkt worden met een gratis editor app of met een Instagram filter naar keuze. Zo kan iedereen een mooie foto maken. Hoe beter de originele foto, hoe minder er bewerkt hoeft te worden. Niet iedere foto kan mooi worden, ook al bewerk je deze met meerdere filters. De originele foto blijft hierdoor belangrijk. Wil je weten hoe je betere foto’s kunt maken op de iPhone?

Model keuze

Als je veel foto’s maakt met de iPhone dan is een nieuw model met een goede camera essentieel. Door de specificaties van de iPhone camera’s te bekijken en te vergelijken kom je erachter welke iPhone de beste camera heeft. De nieuwste modellen van Apple hebben de beste camera’s. De camera op de iPhone 6 is gelijk aan de camera van de iPhone 6 Plus maar deze heeft een groter display om de foto’s op te bekijken.

Weet wat de camera kan

Een camera kan gebruikt worden op verschillende manieren. Er zijn meerdere functies die de camera heeft. Foto’s kunnen op de normaal manier geschoten worden maar ook direct met een filter. Hiernaast is er een panorama modus en HDR. Zodra je weet wat de camera op de iPhone kan dan kun je dit tot je voordeel gebruiken. De camera maakt bijvoorbeeld betere foto’s met een bepaalde lichtinval. Een andere lichtinval kan er echter voor zorgen dat er een slechtere kwaliteit ontstaat. Door de camera veelvuldig op verschillende manieren uit te proberen kom je erachter hoe de beste foto’s en video’s gemaakt worden.

Lichtinval

Het maakt veel uit voor de kwaliteit van de foto hoe de lichtinval is. Er zijn vele soorten lichtinval die allen voor een andere foto zorgen. HDR zorgt ervoor dat het meeste uit een foto gehaald wordt. Dit is een afkorting voor high dynamic range. Donkere en lichte gedeelten worden dan even goed weergegeven. Vergeet ook niet te experimenteren met de flitser.

Verschillende invalshoeken

Een andere invalshoek kan een andere dimensie geven aan een foto. Maak niet alleen staand foto’s maar varieer hiermee. Maak de afstand groter of kleiner en verander ook de hoek om de foto vanuit verschillende invalshoeken te maken. Door meerdere invalshoeken uit te proberen is de kans op de perfecte foto groter.

Focus door te tikken

De iPhone weet niet altijd wat het belangrijkste is op de foto. Door te tikken op het gebied dat het belangrijkst is leg je de nadruk op dit gedeelte van de foto. De camera past zich vervolgens aan zodat dit gebied van de foto het mooist erop komt te staan.

Schone lens

De lens van een smartphone kan net als die van een normale camera vies worden. Vooral vingerafdrukken kunnen vlekken achterlaten op de lens. Maak de lens schoon voordat je begint met het schieten van foto’s.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…