Home Nieuws TSMC enige leverancier A-10 chipset

TSMC enige leverancier A-10 chipset

0
0

Terwijl de A9-chipset in de iPhone 6S en 6S Plus gemaakt wordt door Samsung en TSMC samen is Apple van plan om voor de A10-chipset alleen gebruik te maken van de Taiwanese chipfabrikant TSMC. Dit wordt voorspeld door analisten van de Britse zakenbank HSBC.

A9-chipset

Samsung is voor de iPhone 6S en 6S Plus de voornaamste leverancier. Tussen de 60 en 70 procent van de A9-chipsets wordt door Samsung geproduceerd. TSMC levert 30 tot 40 procent van de chipsets. TSMC neemt de productie van de A8-chipset ook al voor zijn rekening. Dit is de chipset die gebruikt wordt in de iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2 en iPad Mini 4. In de iPhone versies hiervoor was Samsung de enige leverancier van de chipsets.

Chipgate

De A9-chipset in de iPhone 6S en 6S Plus is vlak na de introductie vaak in het nieuws geweest. Dit leidde tot de chipgate doordat de prestaties van de twee verschillende chipsets niet identiek zijn. De TSMC chip levert betere prestaties dan de Samsung chip. Mogelijk is dit één van de redenen waarom Apple voor de A10-chipset alleen kiest voor TSMC als leverancier.

Integrated fan out

Een andere reden is dat TSMC als enige over integrated fan out technologie beschikt. Samsung beschikt niet over deze speciale productietechniek waarbij de chip gebakken wordt volgens het 16-nanometerproces. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van TSMC’s InFO (integrated fan out) architectuur. Dit leidt tot betere prestaties, een besparing van de accu en ruimtebesparing in de iPhone.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…