Home Nieuws TSMC enige producent van iPhone 7 chip

TSMC enige producent van iPhone 7 chip

0
0

Volgens een bericht van het de Zuid-Koreaanse nieuwssite ET News is TSMC enige producent van de iPhone 7 chip. Dit wordt gemeld op basis van anonieme bronnen. Dit betekent dat Samsung geen chips gaat leveren voor de iPhone 7. De iPhone 6S chip werd geproduceerd door Samsung en TSMC samen waarbij beiden een deel van de iPhones voor rekening namen.

TSMC

TSMC produceert al langer chips voor de iPhone. Het ontwikkelde ook de A8 chip die gebruikt wordt in de Apple Tv en in de iPhone 6 en 6 Plus die in 2014 gepresenteerd werden. De iPad Air 2 en de iPad Pro beschikken ook over een TSMC chip. Volgens het bericht heeft Apple gekozen voor TSMC dankzij de 10-nanometer technologie. Mogelijk is ook de chipgate rond de iPhone 6S ook reden geweest voor Apple om voor TSMC te kiezen.

Samsung

Samsung heeft in het verleden een aandeel gehad in elke iPhone processor. Daar komt nu verandering in. Dit is een grote tegenslag voor Samsung die zich nu meer wil richten op de productie van Qualcomm-chips. Samsung helpt Qualcomm bij de productie van de nieuwe Snapdragon 820 chip.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…