Home Artikelen Vergelijking van de iPhone 6 vs the iPhone 6 Plus

Vergelijking van de iPhone 6 vs the iPhone 6 Plus

0
0

Als je de keuze hebt gemaakt om (weer) een iPhone te kopen dan is er vaak nog de keuze voor het model? Na de introductie van twee nieuwe iPhone 6 modellen is de keuze nog groter; voor welk model ga je? Beide smartphones vallen onder de premium categorie met maar een klein verschil in de prijs. De iPhone 6 Plus is ongeveer 100 euro duurder dan de iPhone 6. Welke iPhone 6 het beste bij je past heeft voornamelijk te maken met je eigen voorkeur.

Wat is hetzelfde?

Scherpe hoeken zijn verleden tijd als het aankomt op de twee nieuwe iPhones. De iPhones zien er smooth uit met afgeronde randen en hoeken. Toch zien de toestellen er niet goedkoop uit door de goed afgewerkte behuizing die gemaakt is van aluminium, staal en glas. Alhoewel het display van beide modellen groter is dan de voorgaande iPhones zijn ze toch dunner. De trend van steeds dunnere smartphones zet zich hiermee voort. De iPhone 6 modellen beschikken beiden over een A8-chip en een M7 bewegingsprocessor, iOS 8, Touch ID, Apple Pay en meer. Beide modellen zijn in 16 GB, 64 GB en 128 GB verkrijgbaar en in de kleuren gold, silver en space gray.

Het grote verschil: het display

De iPhone 6 en 6 Plus verschillen met name door het formaat van het display. Het display is van hetzelfde materiaal gemaakt en bestaat uit een HD Retina display. De iPhone 6 heeft een display van 4.7 inch groot en de 6 Plus heeft een display van 5.5 inch. De iPhone 6 valt hiermee in de categorie smartphone terwijl de 6 Plus een phablet genoemd mag worden. De iPhone 6 Plus heeft de beste resolutie met een 400 pixels per inch in vergelijking met de 326 pixels per inch voor de iPhone 6.

Camera

De nieuwe iPhone modellen beschikken over dezelfde camera; een 8 megapixel iSight camera aan de achterzijde van het toestel. Deze camera heeft een 1.5µ pixels en een f/2.2 diafragma. De features van de camera’s op beide toestellen zijn nagenoeg gelijk zoals de panorama modus, burst mode, gezichtsherkenning en True Tone fitser. Het verschil is echter dat de iPhone 6 Plus over optical image stabilization (OIS) beschikt. Deze features zorgt ervoor dat wazige foto’s verleden tijd zijn. Met de optische stabilisaties kunnen scherpe en heldere foto’s gemaakt worden tijdens het bewegen.

Batterij

De batterij van de iPhone 6 Plus is beter dan die van de iPhone 6. Er kan langer mee gebeld worden, muziek geluisterd en de standbytijd is langer. Zo is de standbytijd van de iPhone 6 250 uur en die van de iPhone 6 Plus 384 uur. Met de iPhone 6 kan tot 14 uur gebeld worden terwijl er met de iPhone 6 Plus 24 uur gebeld kan worden.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…