Home Artikelen 10 dingen die je kunt verwachten van de iPhone 15

10 dingen die je kunt verwachten van de iPhone 15

0
0
iphone 14

Ben jij klaar voor het volgende hoofdstuk in de iPhone-geschiedenis? De introductie van de iPhone 14 Pro van vorig jaar gebeurde met veel opwinding. Het bracht een revolutionaire ontwerpwijziging met zich mee, waarbij de grootte inkeping werd verkleind en plaatsmaakte voor het nieuwe ‘Dynamic Island’. En laten we de nieuwe 48MP-camera niet vergeten. Maar veel van de verbeteringen waren niet beschikbaar in de standaard iPhone 14, waardoor deze telefoon misschien niet aan al je verwachtingen voldeed.

Vorig jaar was het vooral jammer dat de normale iPhone die speciale functies miste die de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zo bijzonder maakten. Maar maak je geen zorgen, want Apple heeft naar verluidt lessen getrokken uit het verleden en brengt naar verwachting niet alleen belangrijke upgrades naar de Pro-modellen van de iPhone 15-serie, maar ook naar de ‘gewone’ modellen. Dit is wat je kunt verwachten:

1. Vier modellen

Hoewel de iPhone 14 Plus geen daverend succes is geweest voor Apple, lijkt het erop dat er weer vier iPhone-modellen zullen zijn. Dat zullen de iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zijn.

2. 48 MP hoofdcamera

De iPhone 15 en iPhone 15 Plus zouden de upgrade naar een 48 MP camera kunnen krijgen, die de hoofdcamera van de iPhone 14 Pro vorig najaar kreeg. Na jaren van geruchten zal de iPhone 15 Pro Max naar verwachting een periscooplens-systeem krijgen voor een betere optische zoom.

3. Lichtere Pro-modellen

De iPhone 14 Plus was vorig jaar de lichtste versie van de grote iPhone. Dit jaar worden de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max lichter dan de non-Pro-modellen dankzij een verandering in materialen. Apple’s Pro-lijn zal naar verwachting overschakelen van roestvrijstalen banden naar titanium.

4. Andere mute-knop

De Pro-modellen van dit jaar krijgen naar verwachting een andere mute-schakelaar. Verwacht wordt dat de bestaande mute-schakelaar zal worden vervangen door een knop die aanpasbaar zal zijn.

5. USB Type-C

De iPhone 15-reeks zal naar verwachting de Lightning-poort vervangen door een USB-C-poort. Als je al je andere apparaten al met USB-C oplaadt, dan is dit een welkome aanpassing – mede gedwongen door het EU-sluiten.

6. Matglas achterkant

Een ander kenmerk dat de iPhone 15 zou kunnen lenen van de iPhone 14 Pro-modellen van vorig jaar, is het matglazen achterpaneel met een matte afwerking.

7. Duurder

De kans bestaat dat de iPhone 15 Pro duurder zal zijn dan de iPhone 14 Pro. Dit wordt elk jaar gezegd, maar gezien de inflatie is het heel goed mogelijk dat alle iPhone-modellen dit jaar duurden worden dan de voorgangers. Uiteraard is telefoonabonnementen vergelijken dan nóg belangrijker.

8. Bionic A16-chipset

De iPhone 15 zal waarschijnlijk de Bionic A16-chipset van Apple krijgen, de chipset die al gebruikt werd in de iPhone 14 Pro-modellen. Daar is Apple vorig jaar al mee begonnen: het aanbieden van een vlaggenschip-chipset van een jaar oud in de goedkopere modellen.

9 . Dynamic Island voor non-Pro telefoons

Naar verwachting zal Apple dit jaar het Dynamic Island naar de non-Pro telefoons brengen. Dus niet exclusief in de Pro-modellen.

10. Introductie in september

Naar verwachting zal Apple de iPhone 15-reeks begin september onthullen. Apple geeft meestal de voorkeur aan dinsdagen als het gaat om de iPhone-evenementen. Daarbij liggen twee data voor de hand: dinsdag 5 september en dinsdag 12 september.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…