Home Artikelen Voor- en nadelen van jailbreaking

Voor- en nadelen van jailbreaking

0
0

iOS staat erom bekend dat het een beschermd en gecontroleerd besturingssysteem is. Apple houdt de touwtje strak in handen door restricties in te voeren voor welke apps toegelaten worden tot het besturingssysteem. Door iOS te jailbreaken kun je deze restricties verwijderen waardoor je elke app kunt laten draaien op de hardware van het Apple apparaat. Dit zorgt voor veel meer mogelijkheden maar er zijn ook nadelen.

Apps van derden

Het voordeel van jailbreaken is dat apps van derden gebruikt kunnen worden op het Apple apparaat. Dit zijn apps die niet goedgekeurd zijn door Apple en niet vindbaar zijn in de Apple App Store. De app die standaard in de Apple App Store te vinden zijn kunnen nog steeds gebruikt worden. Samen met de niet-goedgekeurde apps betekent dit veel meer mogelijkheden.

Simlock omzeilen

Als je een iPhone met abonnement gekocht hebt dan zit er altijd een simlock op het toestel. Door de simlock is de iPhone gelockt aan een specifieke provider. De iPhone kan dan niet gebruikt worden op het netwerk van een andere provider. Door een jailbreak kan de simlock omzeilt worden zodat er gebruik gemaakt kan worden van het netwerk van andere providers. De simlock verwijderen is niet strafbaar maar het heeft wel invloed op de garantie.

Garantie

Door een iOS apparaat te jailbreaken verloopt de garantie. De acties die nodig zijn om een jailbreak uit te voeren zorgen ervoor dat de garantie niet meer geldig is. Het is na een jailbreak mogelijk om de software opnieuw te installeren maar dit is vaak niet voldoende. Als er sprake is geweest van jailbreaken dan is de garantie verlopen.

Apple kan wettelijk gezien niets doen tegen jailbreaken maar dit probeert men wel door middel van de iOS updates. De iOS updates voegen nieuwe bescherming toe zodat het jailbreaken van iOS moeilijker wordt gemaakt. Het lukt de ontwikkelaars van de jailbreak apps echter vaak om nieuwe manieren te vinden om iOS te wijzigen. Het nadeel van jailbreaken is dat de beveiliging van het Apple apparaat minder wordt waardoor er meer risico gelopen wordt. Apple doet er alles aan om dit risico zoveel mogelijk te verminderen voor de gebruikers.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…