Home Artikelen Apple Pay Wat is Apple Pay?

Wat is Apple Pay?

0
0

Apple is het bedrijf dat al jaren voorop loopt op het gebied van innovatie, design en software. De producten die het bedrijf produceert zijn van de beste kwaliteit en hebben mogelijkheden die pas jaren later door concurrenten geëvenaard worden. Het is dan ook geen verassing dat Apple een gooi doet naar draadloos betalen met de smartphone. Deze technologie wordt Apple Pay genoemd. Het is een simpele manier om buiten de deur te betalen met alleen een druk op een knop. Een portemonnee is niet meer nodig; de smartphone is het enige dat je nodig hebt.

Hoe werkt Apple Pay?

Apple Pay is gebaseerd op NFC technologie die het mogelijk maakt om data te verzenden over een korte afstand. Deze technologie is aanwezig in de iPhone 6 modellen, Apple Watch en iPad. Het is niet eens nodig om een app te openen om te kunnen betalen. De NFC technologie maakt de connectie. Alleen een druk op een knop met Touch ID is voldoende om de betaling te verifiëren. Touch ID speelt hierdoor een belangrijke rol in het contactloos betalen met Apple Pay. Als de betaling bevestigd is trilt het apparaat en is er een zachte piep te horen.

Passbook

Passbook is een app die standaard op een iPhone geïnstalleerd is. Het kan gebruikt worden voor de opslag van tickets, coupons en vliegtickets. Met de komst van Apple Pay is het nu ook mogelijk om creditcard informatie op te slaan in Passbook. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt bij de betalingen die gedaan worden met Apple Pay. Het toevoegen van een creditcard is makkelijk doordat het mogelijk is om de opgeslagen creditcard uit iTunes te kopiëren. De geldt dan als de standaard creditcard die gebruikt wordt voor Apple Pay. Het toevoegen van een nieuwe creditcard is ook eenvoudig te volbrengen. Met de iPhone camera is het mogelijk om een foto te maken waarna de gegevens gekopieerd worden in Passbook maar deze gegevens kunnen ook handmatig ingevoerd worden.

Betalen in apps

Met Apple Pay is betalen in apps nog makkelijker geworden. Er hoeft geen wachtwoord meer ingevoerd te worden als je een aankoop doet in een app. De betalen kan gedaan worden met Touch ID waarbij je alleen de Home button kort hoeft aan te raken. Kies in de app voor Apple Pay om snel en simpel te betalen met je vingerafdruk.

Betalen met de Apple Watch

Apple Pay kan ook gebruikt worden op de Apple Watch. De Apple Watch is de eerste smartwatch geproduceerd door Apple. Er is alleen een dubbele klik nodig om een betaling te doen. Een betaling wordt gedaan door te dubbelklikken op de knop naast de digitale kroon. De Apple Watch moet dan wel vlakbij de reader gehouden worden die de data van de betaling ontvangt.

Privacy en veiligheid van Apple Pay

Het lijkt er misschien op dat Apple Pay helemaal niet veilig is maar niets is minder waar. De contactloze manier van betalen is veiliger dan betalen met een creditcard. Dit komt doordat de werkwijze van Apple Pay gebaseerd is op een encryptie waarbij de informatie opgeslagen wordt op de Secure Element chip in het toestel. De nummers van de creditcard worden niet op een server opgeslagen of ergens anders buiten het apparaat. Als er ergens betaald wordt dan zijn de nummers, naam en veiligheidscode niet zichtbaar voor de verkoper zoals het geval is bij een betaling met creditcard. Als er betaald wordt met Apple Pay dan wordt het accountnummer van het apparaat gebruikt en een specifieke code voor de transactie. Hierdoor worden de creditcard nummers nooit zichtbaar voor een ander. Informatie over de transactie wordt opgeslagen in Passbook maar wederom worden er geen creditcard nummers vermeld.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Apple Pay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…