Home Artikelen Wat is een iSight Camera?

Wat is een iSight Camera?

0
0

De iSight camera is oorspronkelijk een webcam welke ontwikkeld is door Apple. Het betrof een losse webcam welke aan het scherm van een Apple Macintosh diende te worden geplaatst. De iSight camera werd later standaard ingebouwd in producten van Apple zoals de iMac, de Macbook Pro en de Macbook Air. De iSight is in de Macs van Apple door een FaceTime HD-camera vervangen.

In welke modellen wordt de camera gebruikt?
Momenteel wordt de iSight camera nog wel gebruikt voor de iPhone en de iPad. De camera’s van de iPhone 4S, 5, 5c ,5s en van de 3e en 4e generatie iPads zijn iSight camera’s. De iSight kan wel ’s werelds meest populaire camera worden genoemd. De camera staat er bekend om prachtige foto’s te maken. De instellingen kunnen zelf worden gekozen. De camera herkent zelf gezichten en weet hoe krachtig de flits voor een foto moet zijn. Er zijn geavanceerde technologieën voor de hard- en software van deze camera ontworpen en gebruikt.

4s4De vooruitgang van de iSight camera
De iSight camera in de iPhone 5s maakt geweldige foto’s met 8 megapixels. Deze camera bouwt voort op de iSight camera in de iPhone 5. De camerasensor maakt grotere sensorpixels mogelijk waardoor de foto’s mooier worden. De sensor in de iPhone 5s is vergroot met 15 procent, de pixels zijn 1,5 micron groter. Ook de diafragma is groter, met f/2.2 wordt er meer licht doorgelaten en de lichtgevoeligheid is met 33 procent verhoogd. Het maken van unieke foto’s wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe True Tone-flitser. Er zijn twee flitsers aanwezig die niet zomaar tegelijk flitsen.

Door de iSight camera wordt de kleurtemperatuur van de omgeving beoordeeld met behulp van software-algoritmen. Zo kan de camera precies bepalen hoeveel wit of amberkleurig licht er nodig is en dit resulteert in levensechte en prachtige foto’s. De beeldsignaal verwerking van de iSight camera in de iPhone 5s is beter vanwege de snellere en krachtigere A7 chip in het toestel. Deze zit in de iSight hardware en camera software geïntegreerd. De autofocus reageert 2x zo snel en ook de beeldregistratie is sneller. Bewogen foto’s worden met behulp van de automatische beeldstabilisatie voorkomen. Ook maakt de iSight camera prachtige video’s. Met de iPhone 5s worden deze in 1080p HD vastgelegd. Ook kunnen er foto’s tijdens het filmen worden genomen.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…