Home Artikelen Wat is een vingerafdrukscanner?

Wat is een vingerafdrukscanner?

0
0

5s10De iPhone 5s beschikt over een vingerafdrukscanner, deze wordt de Touch ID genoemd. De scanner maakt gebruik van een sensor welke in de homeknop onder het scherm van de smartphone is verwerkt. De homeknop van de iPhone heeft meerdere functies maar fungeert in de iPhone 5s dus ook als vingerafdrukscanner. Rondom de knop zit een ring die veranderingen in de elektrische spanning herkent wanneer men een vinger op deze knop legt. De ring weet op dat moment of er een vingerafdruk wordt gescand. Drukken op de homeknop is niet nodig, de scanner wordt actief wanneer er een willekeurige vinger tegen de homeknop wordt aangehouden.

De vinger kan door de scanner vanuit iedere hoek worden gescand en er wordt een hoogwaardige 3D weergave van de vingerafdruk gemaakt door de scanner. Hierbij kijkt de scanner ook naar de diepere huidlagen van de vinger zodat het systeem op geen manier kan worden misleid. Het systeem leert daarnaast snel, hoe vaker een vinger op de knop wordt gelegd, hoe sneller de scanner deze afdruk herkent. Zowel de duim als de verschillende vingers kunnen worden gebruikt voor het maken van een scan. De iPhone kan gebruikt worden met een eigen vingerafdruk maar deze kan daarnaast ook andere afdrukken registreren zodat er meerdere mensen gebruik van kunnen maken.

5s9Ontgrendelen
De vingerafdrukscanner in de iPhone wordt gebruikt om het toestel te ontgrendelen. Het gebruiken van een codeslot is op deze manier niet meer nodig. Ook voor het downloaden van apps uit de App Store is geen wachtwoord meer nodig. Met ingang van iOS 8 zal de vingerafdrukscanner voor meer doeleinden kunnen worden gebruikt. PayPal-betalingen kunnen bijvoorbeeld worden geautoriseerd en met de vingerafdruk kan op de app van je bank worden ingelogd. De scanner biedt de gebruiker vele mogelijkheden.

Beveiliging van de vingerafdruk
Informatie omtrent de vingerafdruk zal door Apple worden versleuteld en niet aan derden worden verstrekt. Het zal voor anderen niet mogelijk worden om data van de iPhone te halen. Ook de opgeslagen informatie van geïnstalleerde apps wordt niet toegankelijk voor anderen en de informatie wordt nooit opgeslagen of verstuurd naar Apple’s servers. Alleen data die op de vingerafdruk is gebaseerd zal worden opgeslagen. Vervolgens wordt deze digitale handtekening gebruikt om de vingerafdruk te verifiëren op de Touch ID knop.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…