Home Artikelen Wat is Fair Use Policy?

Wat is Fair Use Policy?

0
0

Er zijn providers die een Fair Use Policy (FUP) opstellen voor het bepalen van de limiet voor het gebruik van dataverkeer. Deze Fair Use Policy houdt in dat de provider per klant het gemiddelde datagebruik berekent en een limiet bepaalt die een klant mag gebruiken. Klanten mogen dan dus niet meer dan een gemiddelde gebruiker gebruiken. Gebruikt een klant structureel wel meer dan de Fair Use Policy toestaat, dan kan dit tot gevolg hebben dat er meer moet worden betaald of dat de account wordt afgesloten.

Een eenmalige piek in het dataverkeer wordt door de provider veelal niet in rekening gebracht. De provider onderneemt wel actie wanneer het dataverkeer structureel te hoog is. Een nadeel voor de klant is dat een Fair Use Policy vaak ondoorzichtig is en het niet duidelijk is hoeveel er precies mag worden gebruikt. In principe mag men ‘onbeperkt’ internetten maar kan de provider die een Fair Use Policy hanteert de klant erop aanspreken wanneer het surf- of downloadgedrag hoger is dan de gemiddelde gebruiker.

Het is altijd van belang de algemene voorwaarden van de provider goed door te nemen om er zo achter te komen wat de Fair Use Policy van deze provider precies inhoudt. Staat er niks over vermeld in de algemene voorwaarden dan is het van belang om navraag te doen bij de provider.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…