Home Artikelen Wat is HomeKit?

Wat is HomeKit?

0
0

HomeKit is de naam voor Apple’s framework voor het communiceren met en controleren van aangesloten apparaten in huis. Het is de standaard die fabrikanten kunnen gebruiken om hun producten te integreren met de iPhone of iPad. Het werd in juni 2014 door Apple gepresenteerd. De eerste Homekit producten zijn vanaf juni 2015 verkrijgbaar.

Hoe werkt HomeKit?

Met Homekit is er voor Apple apparaten een gestandaardiseerde manier om apparaten in huis aan te sturen. Apparaten op het gebied van verlichting, sloten, sensoren, verwarming en koeling, stekkers en schakelaars en gordijnen kunnen allen aangestuurd worden door een Apple apparaat zoals de iPhone. Door een HomeKit app te gebruiken kunnen diverse acties ingesteld worden om de accessoires te controleren. Na de installatie van een accessoire zorgt HomeKit voor de communicatie tussen het product en het Apple apparaat.

Samenwerking apparaten

homekitDe apparaten kunnen zelfs met elkaar samenwerken. Er kunnen acties gecombineerd worden die met Siri geactiveerd kunnen worden. Zo is het mogelijk om het huis af te sluiten, de verlichting uit te doen, muziek uit te schakelen en de gordijnen te sluiten met een spraakcommando zoals “sluit het huis af”. De updates van de accessoires worden in-app getoond of door Siri gesproken. Het resultaat is een flexibel systeem waarmee alles gecontroleerd kan worden met een enkel Apple apparaat.

Siri

Siri speelt een grote rol in het besturen van het huis. Het weet exact welke apparaten via HomeKit gekoppeld zijn en de status van het apparaat. Met behulp van spraakcommando’s kan Siri opdrachten uitvoeren zoals het aan- en uitschakelen van apparaten. Dit kan ook van afstand. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een kwartier voor aankomst de verwarming en lichten aan te doen zodat je meteen op je gemak bent als je thuis komt.

Veiligheid HomeKit

De basis van HomeKit is dat alle gegevens die verzonden worden versleuteld zijn. Een encryptie is ingesteld voor alle accessoires en het Apple apparaat zodat de veiligheid en privacy gewaarborgd is. Door de encryptie van de gegevens zijn derden niet in staat om de data te onderscheppen. Niemand kan de controle overnemen op het huis door deze beveiliging. Alle fabrikanten die accessoires willen ontwikkelen voor HomeKit moeten zich aansluiten bij het iPhone (MFI) certificatie programma.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…