Home Artikelen Wat is iMessage?

Wat is iMessage?

1
1

iMessage is één van de features van Apple dat op dezelfde manier werkt als SMS berichten versturen. Het versturen van berichten via iMessage werkt alleen tussen Apple apparaten zoals de iPhone, iPad, iPod Touch en de Apple Mac met specifieke software. Het werkt op precies dezelfde manier als het versturen van een SMS bericht. Het verschil is echter dat er gebruik gemaakt wordt van internet om de berichten te versturen. Dit kan het internet van de databundel zijn maar het kan ook Wifi zijn.

Voordeel van iMessage

Het versturen van berichten via iMessage kost geen sms’jes die van de bundel af gaan. Dit zorgt ervoor dat er bespaart wordt op het aantal sms’jes dat gebruikt wordt. Er wordt gebruik gemaakt van de databundel bij het versturen van iMessage berichten als er geen verbinding is met Wifi. Het versturen van een iMessage bericht verbruikt echter maar heel weinig data. Als er voor sms’jes betaald wordt dan is iMessage veel goedkoper te gebruiken.

iMessage kan voor meer gebruikt worden dan een normaal sms bericht. Met iMessage kun je berichten versturen maar ook video’s, foto’s, contacten en locaties. Het is mogelijk om iMessage gebruik te laten maken van sms als er geen internetverbinding is zodat het bericht toch overkomt. Het is hiernaast mogelijk om handmatig te bepalen of een bericht moet worden met iMessage of sms. Als een contact iMessage heeft dan zoekt het Apple apparaat dit op en schakelt automatisch van sms naar iMessage. Andersom wordt het bericht als sms verstuurt als het contact geen iMessage heeft.

Hoe iMessage gebruiken?

Het enige dat nodig is om iMessage te gebruiken is een Apple apparaat en een Apple ID. De Apple ID wordt ook gebruikt om in te loggen bij iTunes. iMessage kan op de volgende manier ingesteld worden:

  • Ga naar Instellingen en selecteer Berichten
  • Slide de iMessage optie naar Aan
Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Eén reactie

  1. Ramona

    21 februari, 2019 at 08:52

    Goedemorgen, ik lees dat as er geen internet beschikbaar is, de IMessage verzonden wordt als sms. Helaas werkt dat bij mij niet zo. De berichten komen dan pas aan als er weer internet beschikbaar is. Hoe kan dat? Dit is erg lastig omdat ik bereikbaar wil zijn voor mijn kinderen.

    Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…