Home Artikelen Wat je moet doen voor je een iPhone verkoopt

Wat je moet doen voor je een iPhone verkoopt

0
0

Een iPhone verkopen kan een goede keuze zijn als een nieuw model uitkomt. De telefoon daalt dan snel in waarde. Als je om welke reden dan ook je iPhone wilt verkopen is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal veiligheidsaspecten.

Back-up

Voordat het toestel verkocht wordt is het belangrijk om een back-up te maken. Dit kan met iCloud gedaan worden maar ook met Google of de pc of laptop.

iCloud

De laatste versies van iCloud maken iedere 24 uur een back-up van de belangrijkste data op de iPhone. Dit doet het toestel met als het toestel zich aan een lader bevindt met een Wifi verbinding en vergrendeld is. Het is ook mogelijk om het handmatig te doen via Instellingen > iCloud > Reservekopie > Maak nu reservekopie. Deactiveerde iPhone van de iCloud account voordat de telefoon verkocht wordt.

iTunes

Er kan handmatig een back-up gemaakt worden van de iPhone data met iTunes. De data wordt dan opgeslagen op de pc of laptop. Verbind de iPhone met de pc of laptop met iTunes draaiende. Druk met de rechtermuisknop op de iPhone in iTunes en klik op Back Up.

Resetten van de iPhone

Het resetten van de iPhone is eenvoudig. Ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > wis alle inhoud en instellingen. De iPhone wordt dan volledig schoongemaakt en de data verwijderd. De fabrieksinstellingen zijn daarna weer van toepassing.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…